![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mirek
Model: Fusion
Silnik: 1.4 diesel
Rocznik: 2009
|
Witam,
trzy miesiące temu nie odpalił mi rano samochód, rozrusznik kręcił, migała żółta kontrolka z wykrzyknikiem w zębatce. Oddałem samochód do mechanika, zostały usunięte błędy, w załączniku zdjęcie błędów jakie zostały wykryte i usunięte. Samochód od tamtej pory działał. Przedwczoraj znowu pojawił się ten sam problem. Dzisiaj spróbowałem odpalić samochód i okazało się że odpala od pierwszego razu bez większych problemów. Zrobiłem nim kilka kilometrów żeby go przepalić i w trakcie jazdy kilkakrotnie pojawiła się żółta kontrolka z wykrzyknikiem w zębatce. Dodam, że za każdym razem przytrafiło mi się to w deszczowe i wilgotne dni. Obawiam się czy jutro odpali... :/ Jaka może być przyczyna ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: solnik
Silnik: 1.4 TDCi
Rocznik: 2003
|
Tak jak mówi samochód: jest uszkodzenie w obwodzie 1 wtryskiwacza i należy to naprawić.
Bump: Skoro wywala błąd to jego kasowanie robimy dopiero po usunięciu usterki. Niestety ale w polskich warunkach naprawa sprowadza się do skasowania błędu co jest bezsensem bo to nie naprawi samochodu. Po to jest komputer by sygnalizować awarie, samochód sam mówi co mu dolega. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mirek
Silnik: 1.4 diesel
Rocznik: 2009
|
no tak, dobrze, że dostaliśmy wykaz błędów to można do tego wrócić. Dzięki za pomoc!
|
|
|
|