![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 15-09-2013
Model: mondeo
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam
Przeczesałem całe forum ale nic nie pasowało do rozwiązania mojego problemu dlatego założyłem wątek. Dodam, że w temacie jestem trochę laikiem. 1) Auto w czasie jazdy losowo się dogrzewa i wskazówka pokazuje okolice 90st C. 2) Często blokuje się w okolicach 70 st i tak do wyłączenia auta można jechać nawet i 100km. Po wyłączeniu i załączeniu np. za 5 min pokazuje 90st i trzyma. 3) W innym przypadku dogrzewa się do 70st po tym czy to jadąc w korku czy normalnie zaczyna spadać do 60 i po jakim czasie znowu rośnie czasem ponownie do 70st a czasem normalnie do 90st. Wymieniłem termostat w ASO na oryginał ( przed wymianą często blokowało się w okolicach 70st a już jak wskazówka przeszła to trzymała 90st - nie spadała jak w pkt 3)) W Convers+ po przełączeniu na widok "Temp gauge" i "Engine temp" w czasie jazdy widać takie wskazania jak w załącznikach; Engine temp wskazuje 77st to wskazówka w okolicach 90st a Temp gauge wskazuje 182 W innych przypadkach gdy temp poniżej 71st się zablokuje Temp gauge wyświetla jakieś dziwne litery np.: 00E8, 00E2, 00D8 przy 61st, 00D4 przy 60st Przy innych spadkach temp wyświetlają się różne inne literki przy każdej zmianie temp o 1st jakieś inne literki natomiast czasami jest ok i wyświetlają się normalnie liczby i wtedy wskazówka dochodzi normalnie do 90st. Co może być przyczyną usterki i jak to zdiagnozować. Czy czujnik temp mógł się uszkodzić czy jakieś inne pomysły. Ostatnio edytowane przez loman ; 14-10-2015 o 21:13 Powód: Przykaz Administratora dot. zmiany tytułu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Proszę poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|