![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford transit
Silnik: 1998
Rocznik: 2005
|
Poszukuję numeru wiązki zasilającej między innymi świece żarowe.
Wiązka ze względu na zwarcie została przerwana. Jak dla mnie wymaga wymiany. Może ktoś posiada spis poszczególnych wiązek wraz z informacją co one łącza. Z góry dziękuję |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Numer wiązki powinien być tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
ale nie widzę wiązki świec. Ale nawet jak byś znał ten nr, to jest ich zapewne kilkanaście wykonań i kosztuje w ASO majątek. Musisz szukać tej wiązki po firmach komercyjnie rozbierających Transity (np Transit Center) lub szukać na Allegro najbardziej podobnej. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ja bym starał się połatać solidnie to co jest...
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Grzegorz
Model: ford transit
Silnik: 1998
Rocznik: 2005
|
Dzięki za pomoc.
Wiązkę mam przyznana z AC. Problem w tym że wartość naprawy może przekroczyć 70% wartości polisy. Nie ma możliwości dojść praską aby prawidłowo połączyć przerwany przewód zasilający wiązkę od świec żarowych. Można to wykonać wykorzystując listwę zaciskową, są takie nawet do 80A, ale nie jestem przekonany czy to poprawnie, czy nie będzie iskrzyć na połączeniu po jakimś okresie użytkowania. Jeszcze raz dzięki za pomoc. |
|
|
|