![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-10-2015
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 Duratec
Rocznik: 2002
|
Witam. liczę na waszą pomoc. Kolega rozbił poliftowe mk3 z bogatszej wersji 2005 rok. (więc takie jest pochodzenie części Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Moje mk3 znów to przed liftowy golas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zabrałem się za kilka przeróbek takich jak :
1. klima manualna przed fl na climatronic po fl. 2. Z 2 szyb elektrycznych na 4 3. z oryginalnego radia przed fl na radio sony z ghia 4. dodatkowe lampki w podsufitkę ( u mnie była jedna) i teraz kilka pytań: 1. co do klimatronika to mam wentylator nagrzewnicy, czujnik nasłonecznienia, czujnik temp ten przy kolanie, panel klimatronika wraz z całą konsolą. czytałem już temat z przeróbki, mam tabelki itp. teraz pytanie czy wszystko działa jak należy , czy potrzebuje coś jeszcze z części , gdzie łatwo o błąd. ciąć całe wiązki czy tylko piny w kostki dokładać? 2. czy ktoś posiada schemat pinów do radia sony, ewentualnie do 5000c ? czy musze coś jeszcze dokupić żeby było ładnie i bez lipy i wszystko działało? 3. co do szyb to posiadam silniczki , boczki, przyciski, całe wiązki drzwi tylnych i kierowcy. tylko problem polega na tym ze w moim aucie w słupkach nie ma kabli do tylnych szyb. może ktoś wie gdzie i i jak podłączyć? druga sprawa to jak najprościej przerobić żeby szyby działały po 1 stopniu stacyjki, bez zapłonu. czy po tej przeróbce będzie działało zamykanie i otwieranie szyb z pilota? 4. co do lampek w podsufitce, to jak najłatwiej zrobić żeby nie gasły po godzinie tylko jeśli zostawię włączone żeby świeciły cały czas? o ile dobrze myślę kwestia podmiany plusa który nie znika po godzinie na stały tylko skąd najbliżej pociągnąć? z góry dziekuję za wszystkie podpowiedzi. Jestem elektronikiem wiec nie trzeba mi tłumaczyć bardziej mi chodzi o konkretne info typu pinouty. w podziękowaniach wrzucę artykuł jak przerobiłem podświetlenie zegarów i wszystkich przycisków i wyświetlaczy na biały Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Proszę poprawić tytuł tematu.
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|