![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich, wiem że google nie gryzie ale nie moge namierzyć mojego problemu. Sprawa wygląda tak, że zakupiłem kabel elm327 z dorobionym już przełącznikiem. (potrzebny był do ptc) Podłączyłem wszedłem w elmconfig i bez problemu włączyłem ptc. Wczoraj chciałem zmienić ustawienia radia, mam 3 drzwiowy a w elm jest nie określone. Podłączyłem kabelek odczytałem ustawienia, zmieniłem na 3 drzwiowy i "write". i od tąd zaczyna się mój problem. ELM odczytuje ustawienia samochodu ale nie może wykonać jakby kolejnej komendy. T to nie tylko zapisu ale nawet odczytu. Po włączeniu elmconfig moge wykonać w dowolnym okienku tylko jeden odczyt. Później wyrzuca błąd Received response to request AT L0. Zmieniałem porty, aktuaizacja sterów, od instal. i na nowo zainstal. i nic ciągle to samo... nie wiem jak to przeskoczyć. Może ktoś miał taki przypadek?
Ostatnio edytowane przez adrianst5 ; 10-11-2015 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Miałem tak. Winnym okazały się ustawienia ELMSetup i niepoprawna prędkość przesyłu. Czytać czytał, ale nic nie zapisywał
|
|
|
|