![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Focus kombi MK1
Silnik: 1,8 ZETEC 16V +LPG STAG4Plus
Rocznik: 2002
|
Witam Panowie. Czy ktoś zna wartości bloków mierzonych dla Forda Fokusa MK1, 1,8 benzyna, 115km, 2002r. Potrzebuję info ile ma wskazywać MAF przy pełnym bucie i na wolnych obrotach. Oraz jak się ma zachowywać czujnik temp zasysanego powietrza który siedzi w Mafie czyli przepływomierzu bo jest on tam wbudowany. Niby na zimnym silniku temp powietrza po nocy jest taka sama jak innych na przykład płynu chłodniczego czyli wskazywało by że mierzy prawidłowo ale co prawda to nie TDI że może się od turbo nagrzewać w kolektorze dolotowym, ale wydaje mi się że na wpełni nagrzanym silniku temp jego jest chyba za niska bo ledwo się podnosi w stosunku do temp otoczenia, choć może i prawidłowo bo od czego ma się tam w zasadzie podgrzać? Najbardziej mnie interesuje ile ma MAF wskazywać powietrza na pełnym obciążeniu prawie max obrotach?
Ostatnio edytowane przez robertsobol1983 ; 13-11-2015 o 19:42 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
Kolego zanim zaczniesz kogokolwiek obrażać na forum poczytaj regulamin, bo w przeciwnym wypadku skończy się do ostrzeżeniem lub banem Zacznij może od opisania swojego problemu, co i jak się dzieje z Twoim autem. Jak masz kabel diagnostyczny to zrób screeny lub przedstaw dane jakie Ci pokazuje. Próbowałeś czyścić przepływomierz? Próbowałeś jeździć na odłączonym przepływomierzu? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Robert
Model: Focus kombi MK1
Silnik: 1,8 ZETEC 16V +LPG STAG4Plus
Rocznik: 2002
|
Mój problem to taki że nie wiem w jakim stanie mam przepływomierz i nie wiem czy nie zaniża mi przy dużych obciążeniach. Czyścić czyściłem ale nic się nie zmieniło. Błędów brak. Tak naprawdę czyszczenie nie zawsze pomaga i wiele ludzi jeździ z zaniżającym przepływomierzem i wiadomo wtedy z ciut słabszym silnikiem na nie świadomce a ja tego chcę uniknąć, dlatego szukam kogoś kto powie mi ile ma wskazywać MAF przy pełnym bucie dla tego auta a na tym forum brak jest tak podstawowych informacji w przeciwieństwie do innych w których jest aż nadto...
|
|
|
|