Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-12-2015, 01:17   #1
jachut
ford::amateur

Imię: Janusz
Model: Fiesta,Galaxy MKIII
Silnik: 1 ecoboost, 2.0tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Galaxy mk3 do 30 tysia

Witam
Poproszę o pomoc przy zakupie Galaxy mkIII. Poszukuję dużego pojazdu rodzinnego w którym będę mógł coś często przewieść. Ostatnimi czasy zastanawiałem się nad C4Grand Picasso ale ostatecznie zrezygnowałem z powodu problemu z tylnymi miechami pneumatycznymi. Myślałem też o partnerze czy berlingo ale prawda jest taka że przebiegi partnera kończą się tam gdzie zaczyna się dobre Galaxy.
Wracając zwracam się z pytaniem czy w rocznikach 2006 są jakieś typowe problemy np. wady skrzyni etc związane z nowym projektem mkIII.
Ponadto co sadzicie o tym

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
znajoma podjechała go zobaczyć i opisała jako ładny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ma wszystkie szyby 06, oprócz małej przedniej trójkątnej- 07

Poszukuję raczej konia do pracy niż wygodną pufę, cena do 30 tysia. Czy smax jest dużo mnijeszy od galaxy w sęsie pakowności.
Dodam iż do forda przekonałem się ostatnio od chwili gdy wsiadłem w fiestkę 1 l ecoboost. Kurde autko cudowne ale... mało zmieści klamotów

jachut jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2015, 08:22   #2
moto-zakup

Imię: Dominik
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Galaxy mk3 do 30 tysia

Z tym ,,przebiegiem,, a raczej stanem licznika w tej cenie nie będzie to zapewne nic dobrego. Ale jak to w PL cena czyni cuda... a później te cuda widzi mechanik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
moto-zakup jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2015, 08:45   #3
czeslaw555
ford::average

Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5

[quote=czeslaw555;2501591]Cytat:

Cytat:
Napisał jachut
Ile realnie wytrzymują te dizelki
podawana wytrzymałość to 450-500 tys.km. ale bywa że kończy się szybciej ale są znane przypadki że latają już ponad 600 tys.km. bez większych problemów.
W podanym linku, idę o flaszkę, że przebieg jest mało realny..

Bump:
Cytat:
Napisał jachut
Ostatnimi czasy zastanawiałem się nad C4Grand Picasso ale ostatecznie zrezygnowałem z powodu problemu z tylnymi miechami pneumatycznymi.
Jeśli chodzi o zawieszenie to pneumatyka występuje w każdym C4 Picasso w wersji exlusive, a samo auto jest niezłe.

Tutaj masz opis użytkownika C4 G.P.

a może taki krajowy Galaxy

Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 18-12-2015 o 08:49
czeslaw555 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2015, 09:12   #4
kacza76

Imię: Sebastian
Model: Galaxy Mk3
Silnik: 2.0 tdci 184KM 411Nm Heko
Rocznik: 2009

Są problemy przede wszystkim z przebiegiem oferowanych aut
Kolego zwróć uwagę na przebieg większość oferowanych u nas ma przebiegi rzędu 140-180 tys.przy roczniku 2006-2007 daje to w granicach 15 tys. rocznie nikt nie kupuje takiego auta żeby większość stalo w garażu zwróć uwagę na zagraniczne serwisy oferujące sprzedaż aut i tam wszystkie maja powyżej 200-250 tyś a po przyjeździe do polski jakimś cudem jest od razu przynajmniej 100 tys mniej wiec na to musisz zwrócić uwagę w książkę serwisowa nie ma co wieżyc ciężko będzie ci znaleźć autko w tych pieniążkach z niskim przebiegiem

Ostatnio edytowane przez jvc ; 18-12-2015 o 09:36 Powód: ortografia !
kacza76 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-12-2015, 18:22   #5
czeslaw555

i dlatego dałem link z autem z PL salonu, ale autor już chyba tutaj nie wróci.. ciekawe czemu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-12-2015, 16:31   #6
jachut

jestem jestem.
Troszkę zarobiony bywam wiec rzadko zaglądam a odnośnie tego autka to faktycznie wciskam się w podwójną promocje, przebieg niski i cena niska hmmm komuś zależy żeby go szybko wypchać z komisu. Jutro kieruje się w te okolice na rekonesans, muszę przejrzeć kilka pojazdów żeby mieć ogólne pojecie o wykonaniu i zużyciu. Dziś widziałem dużo Smaxów ale czytając to forum zdałem sobie sprawę że z Smaxami jest największa loteria z pośród wszystkichGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na potężnym wałku cud okazja w każdym komiseGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a i większość znajomych, którzy kupili używane Smaxy mocno żałowali.

Wiem że C4gp są również z zwykłym zawieszeniem ale te nie spisują się dobrze... stukają mocno tylnym zawieszeniem na poprzecznych nierównościach i głośno jest o tym na forach.
Dziś wrzuciłem również VIN z górnego linku do analizy , może któryś z kolegów zdąży przed jutrzejszym dniem go rozgryść. jeżeli otrzymam maila to chętnie się podzielę zawartością gdyż ja nie jestem aż tam im magikiem jak koledzy w czytaniu tych cyferek
Stary 19-12-2015, 16:35   #7
czeslaw555

Cytat:
Napisał jachut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziś wrzuciłem również VIN z górnego linku do analizy
coś źle przepisałeś go...
no a to auto co ci wrzuciłem, nie pasi ?
Stary 19-12-2015, 16:37   #8
jachut

ponadto
czesław, bardzo dziękuję za pomoc i za link, naturalnie muszę przyznać Ci rację i rozpatrzę twoją propozycję, wiem na pewno iż "moj" nie ma żadnych opłat wiec dojdzie minimum 2 tysie. Poza tym po zdjęciach widać że z tyłu ma dziwnie małe oponki- mowa o profilu i z czegoś ta różnica musi wynikać, podobnie jak szczelina tylnej klapy.

łask będę również jutro atakował ale wstępnie telefonicznie,
Stary 19-12-2015, 20:10   #9
czeslaw555

Cytat:
Napisał jachut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
łask będę również jutro atakował ale wstępnie telefonicznie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 19-12-2015, 20:15   #10
slawek-kali
ford::expert

Imię: Slawek
Model: PUG 408 GT
Silnik: hybryda
Rocznik: 2025

Pamietaj ze idealny nie bedzie i swoje za "uszami" musi miec w tej kwocie..
slawek-kali jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania