![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-01-2017
Model: S-Max II
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2016
|
Cześć
Pacjent: S-max 2016 2.0 150KM manual klima dwustrefowa Przestało mi działać sterowanie kierunkiem nawiewu. Zablokowane jest w pozycji: szyba + odrobinę na nogi. Sterownik nie reaguje na zmianę szyba/nogi/twarz. Przy próbie zmiany ustawień nie słychać pracy klap. Resetowanie błędu nic nie daje. Błąd w forscanie FCIM: Kod:
Kod: B1086 - Silniczek klapy rozprowadzania powietrza Dodatkowe symptomy usterki: - Usterki mechaniczne Status: - DTC obecny w czasie wydania polecenia Czy ktoś z szanownych kolegów przerabiał to w S-max2? Jak jest z dostępem, czy trzeba zrzucać kolumnę kierowniczą? Czy możecie potwierdzić numer części tego silniczka do wymiany? Z tego co udało mi się ustalić, koledzy w odpowiedniku modelowym Mondeo wymieniali 19E616C tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ale, dla esia wygląda na to, że to 19E616B - tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Czy ktoś może to potwierdzić? Dodam że sterowanie temperaturą po obydwu stronach działa poprawnie. Słychać prace klap przy zmianie temperatury. Forscan odczytuje % otwarcia klap wraz ze zmianą temp. Planowałem wymianę własnoręcznie, ale może ktoś poleci kogoś na Śląsku, kto robi takie rzeczy za rozsądne pieniądze i nie porozrywa zaczepów deski tak że potem będzie wszystko trzeszczeć? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Robert
Model: Mdo MK3,4,5; Focus MK3
Silnik: 2.0TDCi; 1,4Pb
Rocznik: 2006; 2009
|
A czy można sprawdzić, który to silniczek klap za pomocą schematu elektrycznego - skąd są zasilane ?
|
|
|
|