![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-09-2017
Model: Mondeo
Silnik: 2.5 V6
Rocznik: 1998
|
Witam, ostatnio usłyszałem syczenie w moim MK2 2.5l V6 24 zaworowym. Na logike - od powietrza cUś. Zaglądnąłem do silnika i widzę, że jakiś " Janusz " skleił czymś wąż, który po prostu pękł po czasie. Pytanie? od czego to jest ( chodzi o nazwe, abym znalazł zamiennik ), da rade wymienić? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam serdecznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: mondeo st220/mondeo mk1 4x4
Silnik: 3.0v6 pb/lpg /2.0pb/lpg
Rocznik: 2003/1995
|
Odpowietrzecie skrzyni korbowej kiepskie zdjęcie ale łączy się z trójnikiem co jest wejście za przepustnica i odpowietrzeniem skrzyni korbowej.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Kurcze, nie moge znaleźć na internecie nowego węża, który mam pęknięty ( co widać na zdjęciu ). Skrzynie mam w automacie. Czasem potrafi mi sam wrzucić wyższe obroty i podczas spadania po prostu zgasnąć. Wyczytałem, że to może być właśnie przez to więc chciałbym wymienić ten wąż, lecz nadal nie wiem jak go szukać. Czy to po prostu pęknięty zawór jest? Jakieś rady? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Kucharz98 ; 24-09-2017 o 16:01 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Ktoś coś jeszcze?
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Temat zamknięty. To zaworek odpowietrzania odmy. Po około 200 telefonach znalazłem gościa, który zamówił z niemiec to ustrojstwo dla mnie.
|
|
|
|