![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Seweryn
Model: KA D2 Callya
Silnik: 1.3
Rocznik: 1999
|
Witam ponownie, ponieważ auto mam od kilku dni wszelkie wątpliwości kieruję do Was.
Otóż w czasie jazdy z prędkościami pow. 40-50 km/h w aucie słyszalny jest głośny dźwięk powietrza + szum kół tylnych z drogi. Hałas powstaje z tyłu auta, szczególnie za kierowcą. Zaglądałem do bagażnika, pod lampy, pod zderzak z tyłu. Nawet sprawdziłem tylne szyby uchylne. Nie zajrzałem jeszcze pod boczki tylne. Nie mam jak porównać wrażeń z jazdy, stąd moje pytanie do Was - czy to normalne ? Ostatnio edytowane przez sserek ; 21-02-2016 o 16:21 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Ka
Rocznik: 1997
|
Ja miałem ten sam problem. Okazało się iż wystąpił problem ze szczękami hamulcowymi zwłaszcza w kole za kierowcą. Najpierw odpadła okładzina i tarła o bęben. Po wymianie po ok 1,5 miesiąca pękła sprężynka i zacisk i szczęka znowu tarła o bęben. Ponowny montaż rozwiązał problem.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzieki. Okazuje sie jednak, ze z tylu za zderzakiem, na wysokosci tylnej lampy jest dziura. Rdza zjadla blache. Swiatlo latarki jest widoczne z tej strony, swiecac od spodu za kolem w strone bagaznika. Po drugiej stronie auta juz nie.
Powtykane szmaty posluza za wygluszenie, przy dobrej pogodzie odwiedze blacharza. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Czy ktoś z Was montował nadkola plastikowe z allegro, na tył ? Czy są dopasowane, mają mocowania ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Sam sobie odpowiem - nie polecam kupna wytłoczek z firmy BLIC. Nie pasują p&p, nie posiadają mocowań, tylko na wcisk. Tandeta.
|
|
|
|