![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam!
Jak radzicie sobie z trzeszczeniem plastików w Focusie? Co prawda tragedii nie ma na tle konkurencji jest o wiele gorzej... W mojej foczce potrafily trzeszczec boczki podczas nacziskania ich od góry. Pomogło przesmarowanie smarem, dodatkowo obilem je pianka wygłuszajacą i cisza...zadnych trzasków nawet podczas mocnych basów z głośnika polecam! Pozostało mi jeszcze zlokalisowanie i usuniecie spotadycznych trzesków w desce podaczas jazdy po nierownosciach. Jakies sugestie? Jak Wy sobie radzicie z tym? PozdrawiamGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
Rocznik: 1999
|
Siemanko, Ja jak kupiłem focusa to telepały mi plecy od klapy (kombi) trafiłem gąbkę ok 0,5cm grubości, dopasowałem ją, dodatkowo na bolce wkleiłem podkładki filcowe (takie pod meble) kable przymocowałem izolacją aby nie latały i cisza. Ważne abyś wysłuchał skąd dochodzi dźwięk, co łapie rezonans i to wygłuszyć. Gąbka/ pianka, podkładki filcowe, czasem wystarczy przełożyć kabel w inne miejsce itd. Czasem złapać na kroplę silikonu i nastanie cisza. Też nie lubię jak mi coś stuka/trzeszczy. Ale jedynie z czym miałem problem i go rozwiązałem to te plecy od klapy. A! no i jeszcze ramka tablicy rej tylnej łapała rezonans właśnie przy basie lub zamykaniu klapy. podkleiłem pod nią taką cieniutką gąbkę jak czasami pakują do butów i spokój.
Pzdr. |
|
|
|