![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 23-11-2007
Model: Focus Mk3
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
|
Problemy podobne do moich były opisywane i poczytałem sobie trochę. Czy mój będzie inny?
Do rzeczy. Usterka nastąpiła z dnia na dzień. Naciskam pilota a tu nic. Drzwi otwierają się kluczykiem i zamykają tak samo jak z użyciem zdalnego otwierania. Bezpiecznik jest dobry, bo nawet postanowiłem wymienić profilaktycznie. Czy ta usterka ma wpływ na działanie innych systemów samochodu. Bateria jest nowa w pilocie. nawet sprawdziłem czy świeci dioda podczas naciskania przycisków. Świeci. Proszę o kilka słów na temat kogoś kto ma wiedzę na ten temat. Pogodzę się z otwieraniem drzwi kluczykiem, bo auto już wiekowe i czego można od niego wymagać. Pozdrawiam użytkowników mk2 i nie tylko. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-05-2015
Model: FOCUS MK2
Silnik: 1,6
Rocznik: 2006
|
Spróbuj na początek zakodować kluczyk według instrukcji producenta - jeśli to nie pomoże odepnij na jakiś czas akumulator i potem zakoduj.
W sobotę przeprowadzałem w focusie taką operację po jeździe w ulewie (podejrzewam zalanie i wariacje elektroniki) U mnie pomogło. |
|
|
|