![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-01-2016
Model: Focus MKII FL
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2008
|
Witam.
Szukałem tego tematu, ale nie znalazłem. Proszę więc o podpowiedź jak odkręcić lampę od strony pasażera (zbiera mi się wewnątrz woda). Odkręciłem śrubę od przodu, nakrętkę z tyłu lamy z lewej strony widoczną w otworze w blasze, ale dalej coś ją trzyma. Dzięki za podpowiedź. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Obydwie lampy mocowane są na trzy szpilki nakrętkami.
Kiedy zdemontujesz dolotową rurę plastikową idącą do filtra (nie pamiętam, czy w 2,4 jest ta rura?), to bez problemu zobaczysz jedną nakrętkę na szpilce od strony chłodnicy i drugą od strony błotnika, kilka cm poniżej wtyczki żarówki kierunku. Myślę, że masz problem z trzecią, jest też tuż przy błotniku, ale schowana wyżej, pod tym przetłoczeniem błotnika kończącym się na kierunkowskazie. Kiedy włożysz tam rękę, to palcami bez problemu ją wyczujesz. Warto szpilki przed odkręcaniem nakrętek oczyścić z korozji i trysnąć WD40 - są długie i odkręcanie trudno dostępnych nakrętek na skorodowanym długim gwincie to prawdziwa masakra...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 24-02-2016 o 18:55 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-01-2016
Model: Focus MKII FL
Silnik: 1,8 TDCI