![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartosz
Model: Ford S-max
Silnik: 2.0 benzyna 145km
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich
Jestem posiadaczem Forda S-max 2.0 benzyna 145KM 2006 od miesiaca. Od dwóch tygodni mam problem z silnikiem, rano jadac do pracy wszystko chodzi dobrze. Natomiast po południu gdy wyjeżdżam na miasto to podczas każdego zwalniania silnik gasnie. Potem mam problem z zapaleniem , dopiero za trzecim razem udaje się i samochód nie ma mocy. Ja mu gaz a on buczy a nie jedzie. Do tej pory była sprawdzona przepustnica, wymieniony wąż podcisnieniowy bo był nadpęknięty i bez zmian. Nikt nie wie co to może być i dwa dni temu oddałem go do serwisu i rozkładają rence, komputer nic nie pokazuje. Obecnie sprawdzają całą wiązkę kabli i bez rezultatu, jeszcze jest podejrzenie że może być coś z komputerem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu bo nie wiem już co mam robić i gdzie szukać pomocy. Ostatnio edytowane przez Felegin ; 06-04-2016 o 06:31 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 143KM bez DPF
Rocznik: 2007
|
Znaczy że jak jest zimno to silnik pracuje idealnie a jak jest ciepłej to wariuje na tej samej trasie?
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3 |
|
|
Tak jak jest ciepły to jest masakra , dzisiaj został zdemontowany komputer i podłączony będzie inny to zobaczymy co bedzie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Mariusz
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2007
|
Hmm,może czujnik temperatury,ale ten który idzie do komputera,nie do wskazań na desce.Często kiedy jest zużyty i ma odchyły od normy,to komputer dostaje błędnych informacji,wówczas albo szarpie,albo gaśnie.
|
|
|
|
#5 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Ja też bym zaczął od czujnika cieczy ewentualnie od czujnika położenia wału.
Tyle że błędy jakieś raczej na diagnostyce powinny być. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Okazuje się że komputer jest dobry i nie wiem co mam dalej robić serwis też nie mam pojęcia co jest
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL
Silnik: 2.0 Duratec-HE 145KM
Rocznik: 2010
|
No a sprawdzali te czujniki temperatury jakie dają wskazania. Jeśli komputer był podmieniany to teoretycznie nastawy przepustnicy powinny się wykasować bo gdzieś czytałem o zbyt niskich obrotach biegu jałowego i pomagało odłączenie aku i przeprowadzenie kalibracji.
A krokowiec? Ostatnio edytowane przez kleryk ; 07-04-2016 o 09:28 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Witam
Wczoraj o 18 dzwonili ze udało się naprawić podobno zniszczoną wiązka kabli od czujnika położenia walu. Dzisiaj jadę tam i zobaczymy co będzie. Dziękuję wszystkim za pomoc dam znać za trzy dni czy wszystko jest okej . |
|
|
|