![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Grand C-Max
Silnik: 1,6 TDCI 116KM
Rocznik: 2011
|
Witam.
Od niedawna jestem posiadaczem Granda w dieslu. Chodzi mi o odpalanie bez kluczykowe. Czy odpalanie odbywa sie bez grzania swiec? Wchodze przyciskam start i silnik odpala na desce nie widze kontrolki od grzania swiec. Autkiem jezdzi sie super ale ta elektronika troche mnie przeraza. Ostatnio walczylem z czujnikiem cisnienia w oponach. Pozdrawiam. P.S Przepraszam za brak polskich znakow |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: jas
Model: ford c max
Silnik: diesel
|
u mnie jak jest duzy mróz dopiero sie swieci na chwilke
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Grand C-Max
Silnik: 1,6 TDCI 116KM
|
Dzieki za odpowiedz bo juz zaczynalem sie martwic.
Jest to moj pierwszy ford i jeszcze jestem troche zakrecony. pozdro |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 13-06-2010
Model: C-max
Silnik: 2.0/150KM
Rocznik: 2015 Titanium
|
moje obserwacje ,jeżeli jest minusowa temperatura to po przyciśnięciu POWER odpala z opóźnieniem 5-6 lub7-8 sekundowym -chyba grzeje ,a jak silnik ciepły lub temperatura dodatnia to odpala od strzała
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-08-2008
Model: Mk3
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2002
|
Nowe siolniki z systemem commonrail potrzebują świec przy rozruchu zimnego silnika dopier poniżej temperatury -5 przy wyższych są niepotrzebne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 15-12-2009
Model: Grand C-Max Titanium
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Mariusz
Model: C-MAX MK2
Silnik: 1.6 TDCi @ 140 KM
Rocznik: 2010
|
Dokładnie po przyciśnięciu POWER odpala z opóźnieniem bo wtedy grzeją świece a my wtedy po prostu tego nie widzimy. Aby podejrzeć na kontrolce ,że grzeją należny wcisnąć POWER bez sprzęgła (takie przekręcenie na raz) to na chwilkę mignie kontrolka świec Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i następnie sprzegło i znowu POWER to odpali
|
|
|
|