![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 23-04-2007
|
![]()
Witam!
Kontaktowałem się ostatnio z serwisem montującym instalacje gazowe BRC (sekwencyjne) . Dostałem od Nich informację, że podobno w silnikach 2,5 V6 Duratec (montowanych w Mondeo II i chyba paru innych modelach) może wystąpić problem... Podobno gaz w tych silnikach nie zawsze się nie sprawdza. Dlatego mam pytanie do Użytkowników, którzy montowali gaz do tych silniczków. Czy występują jakieś typowe problemy?? (oczywiście poza normalnymi wymianami itp.?) Z góry serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam! |
![]() |
![]() |
#2 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 24-09-2005
|
![]() Cytat:
moze byc klopot z przegrzewaniem sie (gaz ma troche wyzsza temperature spalania), a te silniki maja kiepska pompe od ukladu chlodniczego (slaba wydajnosc i lubi strzelic), ale wystarczy, aby instalacja nie bylo zbyt "oszczednie" ustawiona (zbyt uboga mieszanka) i problemu w zasadzie nie ma. ponoc jeszcze moga sie przy gazie wypalac gniazda zaworow. teoretycznie na to pomaga zamontowanie lubryfikatora, ale tu zdania sa podzielone, czy rzeczywiscie to cos pomaga, czy tylko zbedne wydawania pieniedzy, ja nie mam. chodza sluchy, ze te silniki srednio sie lubia z instalacjami II generacji, wiec korzystajac z tych przeslanek zalozylem sekwencyjna. nie wiem czy moge sie na ten temat wypowiadac, bo przejechalem na gazie zaledwie 7 - 8 tys km ale na razie nie moge narzekac, 2 regulacje po zalozeniu i wszystko smiga jak na Pb (poza kosztami jazdy :fcp4 ) ogolnie to polecam, to juz moj 3-ci samochod na gazie i zawsze sobie taki rodzaj paliwa chwalilem. |
|
![]() |
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 10-01-2006
Model: Fusion
Silnik: Hybrid
Rocznik: 2015
|
![]()
Wojtaz, myślę ,ze jeden temat w zupełności by wystarczył [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jeden Procent dla "Małego Komika" Jest: BMW E61 LCI 520D Ford Fiesta MKVII 1.25 82 PH GOLD były Ford Mondeo MKIII 2.5 V6 GHIA SPRZEDAM http://www.polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/56936 Ford Mondeo MKII 1.8 16V LPG , CB on-board http://polskajazda.pl/Samochody/Ford/Mondeo/2216 |
![]() |