![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Ford Focus MK1
Silnik: ZETEC-SE 1.6
Rocznik: 1999
|
Witam,
Posiadam Focusa MK1 '99. Mam pytanie co należałoby wymienić przy takowym przebiegu. Jestem świeżo upieczonym kierowcą zatem sprawy mechaniki aut są dla mnie "czymś nowym". Chciałbym się dowiedzieć co należałoby sprawdzić/wymienić przy 120tys. km na liczniku? Czy zawory w silniku 1.6 benzyna trzeba regulować? Czytałem temat o tym ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) aczkolwiek nie obrażając nikogo więcej w nim kłotni niż rzetelnych informacji. Dziękuję i czekam na odp Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Elliiijah ; 10-04-2016 o 20:55 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
Rocznik: 2002
|
Co do przeglądu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Z doświadczenia wiem, że lista wymian może być długa. Także na początek sprawdź czy masz wymieniony pasek i napinacz rozrządu. Wymień wszelkie filtry, olej jeżeli nie były wymieniane ostatnio i podjedź do jakiegoś warsztatu niech sprawdzą podstawowe rzeczy: tuleje wahaczy, drążki kierownicze, wszelkie luzy. Zasadniczo dużo rzeczy może być do wymiany także jeżeli nie ma takiej konieczności to wymieniaj na bieżąco jak się popsuje. Im mniej wiesz, lepiej śpisz jak to mówią. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dziękuję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze co do regulacji zaworów czy i kiedy jest to w MK1 konieczne? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Focus MK1 Sedan
Silnik: 1.6L Zetec-S
Rocznik: 2002
|
Zaworów jeszcze nie przerabiałem, ale z tego się orientuję to przy 150 tys km wymagana jest kontrola. Chyba że masz jakieś powody do przyjrzenia się temu.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Nie mam oznak na szczęście. Przy 150 zatem skontroluję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|