![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 05-06-2004
|
Ostatnio zauważyłem, że podczas przyspieszania z niskich obrotów na 3,4 i 5 biegu Szarpie silnikiem. Wygląda to tak: Automatyczna skrzynia (5-tronic) przy prędkości 60km/h załączy 4 bieg, podczas przyśpieszania od obrotów 1500 do 1700 nic sie nie dzieje silnik ciagnie równo dopiero w zakresie obrotów 1700-2000 zaczyna szarpać silnikiem, puźniej jest już wszystko ok. Mondeo 2,0TDCi 5-Tronic. Ma ktoś jakieś sugestie?
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcel
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 136 tdci
Rocznik: 2008
|
U mnie tak szarpało.Wykręć świece zobacz wizualnie czy nie ma na którejś ciemnych podłużnych prążków na całej długości od góry do dołu na izolatorze jezeli są na jakiejś to jest walnięta trzeba wymienic komplet świec i przewody koszt około 200 zł. Uszkodzone przewody wysokiego napięcia po paru dniach moga uszkodzic swiece dlatego wymienia sie wszystkie świece z przewodami.Jedna świeca około 23 zł przewody monokrafta około 60 zł z NGK około 80 zł
[ Dodano: 2007-04-28, 13:10 ] Jeszcze jedno jezeli to nie pomoze to spawdz przepływomierz to juz było opisywane na forum wiec poszukaj |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-03-2005
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2005
|
Cieawe rzeczy kolega pisze czy ford wprowadził nowy silnik diesla który posiada swiece iskrowe oraz przewody wys.nap.?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcel
Model: ford mondeo mk4
Silnik: 136 tdci
Rocznik: 2008
|
No tak zawaliłem było kilka postow na ten temat a ja miałem taki przypadek u siebie ale to byla benzyna z gazem sekswencyjnym.Przepraszam nie doczytalem ze to chodzi o Diesla
|
|
|
|