![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: artur
Model: mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2000
|
Witam. Mam pilne pytanie o te tylne tuleje czy wprasować je aż po sam jej kołnierz czy ma trochę zostać bo w oryginałach nie były one wprasowane aż do końca więc nie wiem na co patrzeć znaczników nie ma na tulejach. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: MK5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
a odpowiem ja mialem nie do konca. jakie 2 cm okolo jak pamietam. nie polecam robic tego w domu samemu daj komus kto juz to robil bo ja zrobilem sam i musze wlasnie je wymienic. nie mam pojecia jak to sie stalo ale mam miedzy tym bolcem a tuleja tym w sordku aluminiowym 1 mm luzu i wali mi tak ze balem sie ze cos mi sie urwalo w silniku a wczoraj doszedlem co to jest i 5 miesieczne tuleje do smieci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
przy okazji polec mi jakie kupic bo ja chyba kupilem jakies gowno.... mayle ja by bylo to bym kupil z tego |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Junior Moderator
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
|
Tuleja tylna wahacza przedniego TRW, Mayle to jak dla mnie badziew.
Ostatnio edytowane przez Adept ; 28-05-2016 o 09:02 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Ja założyłem Trw. Luz do kołnierza tulei zostawiłem mniej więcej taki jaki był w oryginale.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: MK5
Silnik: 2.0
|
adept trw meyle ? badziew? a co wg ciebie jest pro ?
ja zalozylem MOOG i doslownie wy... lo mi ja w 2 miesiace w srodku i teraz wali mi tak ze myslalem ze cos sie urwalo. teraz kolej na meyle (mam stabilizatory od meyle i roznica kolosalna nawet w wykonaniu. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
ford::average
![]() Imię: Robert
Model: Edge
Silnik: 3,5
|
Lemforder zawsze jest pewny.
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | ||
|
Junior Moderator
|
Cytat:
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Adept ; 28-05-2016 o 09:18 |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
Witam. Potrzebuję rady odnośnie tulei. Nie wiem dlaczego ale ok dwa tygodnie może wcześniej po wymianie prawa od strony pobocza była cała zaolejona nie wjechałem raczej nawet w jakąś większą dziurę ani nic. Wymieniałem tuleje ponieważ pukało mi z przodu na nierównościach z lewej słabiej z prawej głośniej i szarpało kierownicą przy najeżdżaniu na krawężnik prawym kołem właśnie. Na początku przestało pukać a teraz coś znowu puka z prawej strony...Czy olej w tulei ma takie bardzo duże znaczenie że bez oleju już ta tuleja jest na śmietnik? wymieniać ją na nową ? na reklamacje chyba nie ma szans ? bo wszystko montowałem sam.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Moderator
|
mi się wylała podczas montażu, jutro montaż jeszcze raz. Olej jest bardzo ważny w tulei.
Ja użyłem do wyprasowania i wprasowania dwóch rur i jednego kawałka blachy oraz imadła...poszło w miarę szybko i lekko...przynajmniej jak dla mnie. |
|
|
|