![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo
Silnik: Mk5 titanium 2.0tdci 180hp
Rocznik: 2016
|
Witam
Panowie rady potrzeba, uziemiłem auto, bawilem sie co dopiero kupionym nowym elm-em z chipsetem st1170, wszystko pieknie tylko przez nieuwage wgralem konfiguracje z zegarów convers do bcm-a ,a ze zegary z innego auta o innym vin to tez inne konfiguracje. (blad silnika, immobilizer aktywny, klucz nie reagowal i alarm wył) Jakos odratowalem to bo mam stare zegary i z nich wzialem konfiguracje i wczytalem do bcm jak i ipc również. Ok zadnych bledów po sprawdzeniu, kluczyk chodzi tylko Immo aktywne. Ostatnio mialem taki przypadek ak jadąc na wakacje zostawiłem auto na lotniskowym parkingu na 2tygodnie i bateria siadła to wtedy również immo aktywne i zaprzyjaźniony mechanik musial targac 100km. On podlączył swój kabelek i program delphi cars chyba i skasowal jakos ostatnio że auto odżylo..?! I teraz pytanie czy moge to sam zrobić elm-em czy lipa??? dzieki za wszelakie poszlaki...!!! Sprawdzane dosłownie przed chwilą, -Forscan -zero błędów ELmConfig 0.2.0.17 - zero błędów.... |
|
|
|