![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2012
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam
koledzy może ktoś miał podobny przypadek, a mianowicie moje 1,8 TDCI 101 ps rzuciło palenie ! Wskaźnik paliwa pokazywał około 1/4 baku, komputer pokazywał 188 km do przejechania na paliwie w baku, a mimo wszystko auto zapowietrzyło się ! rozrusznik kręcił jak należy i na początku załapywał i zaraz gasł potem już wcale nie załapywał. Telefon po kumpla i na linkę - na "pompę", zalane za 50 pln i dalej na linkę, 3 bieg i puszczamy powoli sprzęgło i tak około 3 km no i w końcu załapał i jak już zapalił bez problemu dojechałem do domu. Moje pytanie czy to odosobniony przypadek że ewidentnie brakło paliwa pomimo, iż wskaźnik i komp pokazywał iż paliwo jest w baku czy może paliwo faktycznie było a przyczyna leży po innej stronie? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: gregor
Model: focus mk3/fiesta mk6
Silnik: 2.0 tdci 140km/1.3 70km
Rocznik: 2014/2008
|
Ostatnio dwaj koledzy opisywali tu przypadki gaśnięcia TDCI , gdy ilość paliwa w baku spadnie do 1/4. U jednego okazały się przewody paliwowe przy wyjściu z baku . Drugi jeszcze walczy z tematem .
|