![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: emil
Model: c-max ghia
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
Witam. Mam navi denso w swoim c-max i chciałbym sie dowiedzieć które piny (które kable ) idą do gniazda AUX w schowku. Chce podłączyc bezpośrednio moduł BT i schować go za radio a nie wyciągać schowka (radio mam na wyciągnięte). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna/LPG
Rocznik: 2005
|
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! Mam pytanko.Orientujecie się może czy w kostce do radia jest przewód, a jeśli jest to który to odpowiadający za zwiększenie głośności wraz ze wzrostem prędkości tzw sygnał VSS. Potrzebuje dostać się do kabelka od czujnika prędkości a ten kabel VSS to chyba najłatwiejszy sposób
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
VSS występuje tylko w totalnych "golasach" bez ABS i jest podpięty jedynie do PCM. We wszystkich pozostałych FF2/C-max/Kuga informacja o prędkości podawana jest po CAN przez moduł ABS. Radio o prędkości dowiaduje się także z CAN. Jedyny sygnał dotyczący prędkości poza CAN to sygnał "speed" na nodze 8 złącza C98 (mała czarna kostka) modułu GEM, wystawiany przez GEM dla potrzeb modułu szyberdachu. Nie każdy GEM go wystawia i nigdy nie dociekałem jaką postać ma ten sygnał.
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: c-max
Silnik: 1,8 benzyna/LPG
Rocznik: 2005
|
Bardzo dziekuje Ci za to obszerne i pomocne wyjasnienie Zakupilem modul doswietlania zakretow a dziala on do 40km/h ,powyżej tej prędkości już nie.W zwiazku z tym musze go podpiac pod czujnik predkosci i za diabla nie wiem gdzie
Ostatnio edytowane przez Przemo17101970 ; 05-01-2017 o 09:27 |
|
|
|