![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-01-2015
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 1998
|
Witam. Mam fieste 96r 1.25. Skrzynia zaczęła głośno chodzić. Kolega mówi ze to łożysko oporowe bo na luzie ją słychać. I jest różnica w dźwięku przy wciskanie sprzęgła.
Przy normalnej jeździe na biegach dźwięk jest taki jak na wstecznym. Ale tylko przy niższym zakresie obrotów. Jak przekroczą 3tys to nie brzeczy. Warto to naprawiać? Czy dojechać do końca i wymiana? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Fiesta mk6
Silnik: 1.4 16v
Rocznik: 2003
|
To raczej wygląda na łożysko w skrzyni. Najpierw pojedź do kogoś kto naprawia skrzynie i niech go obsłucha. Naprawa skrzyni będzie droga w stosunku do wartości auta i chyba warto zaryzykować kupno używanej. Jeśli to jednak łozysko oporowe (w co wątpię) to czeka cię wymiana sprzęgła niebawem. I radzę Ci z tym nie czekać. No chyba że masz drugie auto.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-01-2015
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 1998
|
Drugie auto mam. Ale Fiescina służy mi jako robowóz. A Mondeo mi szkoda tym bardziej ze czysty w pracy to nie jestem (tynki gipsy itp) podjadę do znajomego mechanika niech pojezdzi i obslucha. Pytanie jak długo pociągnie i czy ew. naprawa nie przedrozy kupna takiej samej ale w pełni sprawnej fiestuli.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|