![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Fiesta Mk6
Silnik: 1.4 TDCI
Rocznik: 2005
|
Witam wszystkich, nigdzie nie znalazłem podobnego tematu więc piszę. Otóż jestem posiadaczem Fiesty z 2003 r. z silnikiem jak w temacie. Walczę obecnie z poduszkami silnika. Górną skrzyni już kupiłem (oryginał) przy rozrządzie poduszka jest ok została mi jeszcze tylko dolna skrzyni (ta w kształcie ósemki), która jest całkowicie zerwana. Natrafiłem jednak na pewien problem. Otóż pod numerem oryginalnej poduszki, tj. 3S616P082AA istnieją dwa różne kształty tych poduszek.
pierwszy: (Taki też mam) [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. oraz drugi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Oba oryginały. Z tym, że na tym pierwszym wydaje się, że tej gumy jest więcej. Niestety ciężko go dostać. Czy ktoś z Was wymieniał już poduszkę na taką jak ta druga? Czy są jakieś różnice? Czy lepiej kupić używaną taką samą jak miałem? Jestem mistrzem przepłacania (poduszki - zamienniki) więc chciałbym już kupić coś raz a porządnie... Proszę przesyłanie sugestii. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-03-2016
Model: Fiesta MK VI
Silnik: 1.4TDCi
Rocznik: 2006
|
Cześć, Ja wymieniałem na taką jak masz na 1 zdjeciu akurat dzisiaj jeszcze została mi ta która jest pod aku od strony kierowcy, może ktoś ma jakąś sugestię jak się do niej dostać?
|
|
|
|