![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mateusz
Model: Fiesta mk7
Silnik: 1,4 68KM
Rocznik: 2009
|
Dzień dobry,
Samochód Ford Fiesta mk7 (2009r.) 1,4 TDCI 68KM Mam pewny problem odnośnie ładowania - błędu na desce sygnalizującego brak ładowania. Początkowo problem pojawiał się i znikał. Natomiast teraz już błąd jest stały. Błąd P1632 (czujnik/obwód usterek inteligentnego alternatora) Mogę usunąć go przez OBD, natomiast po chwili wraca. Myślałem, że sprzęgło alternatora - wymieniłem razem z paskiem, nic się nie zmieniło. Zatem myślałem, że może sam alternatora, szczotki itp., więc zakupiłem regenerowany na oryginalnych częściach Valeo. Nic nie zmieniło, także ktoś wie, gdzie mogę szukać przyczyny? Oczywiście dodam, że na postoju, gdy silnik pracuje na biegu jałowym ładowanie jest za niskie, około 11,5V (chociaż czasami pokazuje 12,53V). Po dodaniu już lekkiego gazu ma podane zasilanie 14,1/14,4V. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez Madejus ; 06-09-2021 o 11:52 |
|
|
|