![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-02-2014
Model: ford focus mkI
Silnik: 1800
Rocznik: 1999
|
witam, jaka w temacie, jest ktoś w posiadania wiedzy jak wymienić pompkę paliwa krok po kroku? nie ma wolnego mechanika, a ja koniecznie musze zrobić to dzisiaj.
Ostatnio edytowane przez SRS ; 15-05-2016 o 20:47 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 ecoboost 165km
Rocznik: 2019
|
Potrzebny jest do tego kanał, od strony tylnego siedziska niestety nie ma dojścia.. chyba, że potniesz blache ale takie rozwiązanie odradzam.
Odkręcasz obejme trzymającą bak, odpinasz przewody paliwowe i ściągasz bak, wykręcasz koszyk z baku a w nim znajduje się pompa paliwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszyk możesz przeczyścić benzyną ekstrakcyjną. Pamiętaj dokładnie jaki przewód od czego odpiąłeś i będzie dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: Benzyna 1.8
Rocznik: 2001
|
Witam forumowiczow, mam problem z moją foczką mianowicie auto raz odpalalo a raz nie. Ze szwagrem doszliśmy do tego że silnik nie dostaję paliwa (po przekreceniu zapłonu nie było słychać pompki i z przewodów nie wypływało paliwo).
W związku z brakiem kanału albo podnośnika wycielismy dziurę pod siedzeniem, żeby dostać sie do owej pompy. Po jej wyjęciu sprawdziliśmy wszystkie przewody j złączki, które były ok. Po wymianie samej pompki na boshowska i zamontowaniu osprzętu na miejscu auto odpalało, wszystko wydawało się ok, ale po rozgrzaniu silnika, zgaszeniu i próbie ponownego odpalenia silnik milczał. Pomyśleliśmy że coś może być nie tak z czujnikiem temperatury, jednak nie jesteśmy w stanie go nigdzie znaleźć (pod termostatem w miejscu gdzie powinien być jest pustka wypelniona jakimś dziwnym białym klejem?) Szukając dalej problemu odpielismy przewody paliwa przy silniku, ewidentnie przy tym ktory podaję paliwo regulator ciśnienia wygląda na zużyty, jednak nie powinno to mieć wpływu na odpalanie ciepłego silnika, a mogło być powodem zatarcia pompy. Próbowaliśmy go trochę przedmuchac żeby sprawdzić czy przechodzi przez niego powietrze, przelot był jednak po podłączeniu całego przewodu auto nie chcę w ogóle odpalać, a regulator teraz nie przepuszcza paliwa (chyba brak odpowiedniego ciśnienia) stąd moje pytanie czy on w ogóle jest tam potrzebny i czy przez tą chwilę kiedy pracowała nowa pompa mogła się już zatrzeć? Niestety nie jestem w stanie sprawdzić z jakim ciśnieniem dociera teraz paliwo do regulatora. Ma ktoś może jakieś pomysły co może być nie tak? |
|
|
|