![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008
|
Witam
Zakupiłem niedawno pokrowiec antygradowy na znanym portalu aukcyjnym na mondeo mk4. Chciałbym się teraz podzielić uwagami z tym co też myśleli o takim wynalazku. Więc moje spostrzeżenia i odczucia: 1. Zamierzałem go wozić ze sobą będąc przekonanym że jest mały po spakowaniu i spokojnie znajdę miejsce na niego w bagażniku, jednak okazuje się ze niezła z niego poducha i zajmuje sporo miejsca i raczej ciężko mi będzie o miejsce dla niego podczas wypadów z rodzinka. 2. Pokrowiec jest solidnie uszyty z dobrych materiałów podszyty miękkim materiałem który nie powinien rysować lakieru, jednak wkładka antygradowa jest tylko na środku pokrowca, boki samochodu osłania zwykły materiał a raczej podczas burzy rzadko się zdarza aby grad padał pionowo (na zdjęciu oznaczyłem czerwonym miejsce z wkładką). Jest to duży minus tego wynalazku, pomijając już fakty czy ta wkładka zadziała podczas opadu gradu to moim zdaniem jest to lekkie oszustwo bo powinna być pod całym pokrowcem jeżeli opisuje się to jako pokrowiec antygradowy. Co do działania tej wkładki nie wypowiadam się choć budzi moje mieszane uczucia w dotyku jakby był tam zaszyty gruby koc. 3.Zakładanie tego ustrojstwa na samochód nie jest jakieś trudne ale raczej nie ma co liczyć że założy się to w ciągu kilku sekund. Do mocowania pokrowiec ma taśmy które można wiązać do kol jak i taśmy na klamry które to aby zapiać trzeba pasy przepchać pod samochodem. Ani jedno z tych rozwiązań mi się nie podoba ale na szczęście sam ściągacz gumowy mocno trzyma i myślę że w sumie nie są potrzebne dodatkowe mocowania. 4. Jak już będzie po burzy to kolejny problem przed złożeniem trzeba by to wysuszyć, a to nie koszulka co zawiśnie na sznurku do prania Ogólnie to jeśli nie ma możliwości parkowania pod jakimś dachem to jest to jakaś alternatywa, ale jak macie możliwość zbudowania choćby wiaty na samochód to taki pokrowiec nie ma najmniejszego sensu. Załączam kilka fotek dla zobrazowania opisu |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
Mk4 ma mocne blachy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mój przeżył bez szwanku największe gradobicie jakie w życiu widziałem. Oczywiście nie padało kulami do kręgli ale grad był całkiem spory Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1994 Peugeot 106 1.1 60KM -> 2003 Mazda 6 GY 1.8 120KM -> 2007 Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi 125KM Titanium HB -> 2015 Ford Mondeo Mk5 2.0TDCi 150KM Titanium X Kombi -> 2019 Volvo V90 T8 Inscription 390KM |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Najlepsze są żywe pokrowce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|