![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Patryk
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: 1.8
Rocznik: 2003
|
Witam,
Mam problem z moim samochodem Fordem Focusem. Problem polega na tym, że przy zewnętrznych temperaturach przekraczających 30 stopni, samochód po prostu nie chce jechać. Dławi się, przerywa, nie wchodzi na obroty itp. Sytuacja ta zdażyła się już nie pierwszy raz. Raz został wymieniony czujnik położenia wału. Przy kolejnej awarii wymieniona została cewka zapłonowa z kompletem świec oraz przewodów. Sytuacja powtórzyła się kilka dni temu. Odstawiliśmy samochód do serwisu, lecz mechanik nic nie wykrył, powiedział że auto jest sprawne, i nie ma co w nim szukać na siłę... Sytuacja ustępuję jak jest chłodniej na dworzu, wtedy samochód jeździ bez problemów. Miał może ktoś z was podobny problem, i zna jego rozwiazanie, bo nam już ręcę opadają, nikt nie wie o co chodzi, mechanicy mówią że samochód jest sprawny, a jednak problem wysępuję. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez magiczny20 ; 29-06-2016 o 12:34 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
Kody błędów. I zmień tytuł wątku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Tytuł zmieniony. Teraz jestem w pracy, o 16 odbieram samochód od mechanika, wtedy sprawdzę kody błędów i wypiszę je na forum.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 10-01-2011
Model: Ford Focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 134 KM
Rocznik: 2008
|
Z chęcią zobaczę jak się będą sprawy rozwijać bo przyznam się szczerze u siebie też widzę takie objawy, że gdy jest ciepło silnik "coś boli". Z tym że ja mam lpg, u Ciebie w ogóle diesel czy benzyna pod maską?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Benzyna.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Przy opcji DTC wyskakuje i mryga "none".
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
Witam, dzisiaj w drodze do pracy, czuć było lekki zapach benzyny. W innym wątku o focusie znalazłem że przyczyną takiego zachowania może być w/w czujnik położenia wału. Możliwe że czujnik znowu się wysypał, tylko nasuwa się pytanie, czy jest możliwe że komputer u mechanika nie pokazał tego błędu?
Ostatnio edytowane przez magiczny20 ; 30-06-2016 o 08:56 |
|
|
|