![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
Wczoraj miałem przyjemność spotkać pierwszy raz na żywo nowego RS'a (rocznik 2016). Kilka zdjęć poniżej. Mimo że bardzo podobny do poliftowego ST'ka, to wciąż wygląda ładnie, choć moim zdaniem ma kilka delikatnych wad wyglądowych.
O osiągach pewnie długo się nie wypowiem bo nie mam na razie możliwości pojeździć tym 350KM 4x4, ale kto wie... może w przyszłym roku będzie bardziej popularny aby się gdzieś załapać na trochę zabawy. Ale wracając do wyglądu... czy tylko ja odnoszę wrażenie że jednak MK2RS wygląda o wiele agresywniej i bardziej przyciąga wzrok? Druga sprawa - ta lampka na zderzaku z tyłu... na nagraniach nie wyglądała tak biednie jak na żywo... przywodzi mi to na myśl te Fordy Ka w wersji "Sport" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I sprawa trzecia... Czy aby Ford nie przesadził zbytnio z minimalizacją tarcz hamulcowych na tylnej osi? Ja wiem że przecież "inżyniery" wszystko ładnie wyliczyły, ale kurcze wygląda to wręcz paskudnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
![]()
Rzeczywiście karykatura!
Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] już odebrał [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
![]() |
#3 |
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
![]()
To nie wiem czy wrzucamy wszystko do jednego worka i nie trzeba by scalić tematów. Sam nie wiedziałem gdzie taki luźny temat założyć. A przy okazji - smerfowy kolor ostatnio widziałem 2 razy na zwykłych Focusach. Trochę dziwne (moim zdaniem) posunięcie ze strony Forda że kolory przeznaczone dla wersji naprawdę rarytasowych są stosowane również na zwykłych autach.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ford::average
![]() Imię: Qba
Model: Ford Kuga
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2020
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::beginner
![]() Imię: Paweł
Model: Focus RS
Silnik: 2.3
Rocznik: 2017
|
![]()
Można już od wczoraj zamawiać RSa na odbiór pierwszy kwartał 2017- długo się zastanawiałem czy nie zmienić swojego na nowszy model, ale zrezygnowałem (chyba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Jeździłem (jako pasażer) tydzień temu RSem mk3 i pod względem napędu to jest inna bajka w porównaniu do mk2. Widać ogromną różnicę, 4x4 wymiata. Z rzeczy do których pod względem napędu mogę się przyczepić to jak dla mnie strasznie sztuczne są te strzały z wydechu przy programie sport i tych dwóch pozostałych. W normal nie strzela. Wyglądowo, subiektywnie, mk3 rs nie daje rady, mk2 zwłaszcza w zielonym wymiata. Tego mk3 co oglądałem był biały - jak to ujął jego właściciel zamówił niebieskiego po czym jak zobaczył go na żywo to dzwonił i na gwałt zmieniał kolor, udało mu się, jak to ujął, zacytuje "wygląda jak pieprzony smerf". Ja niebieskiego widziałem na zdjęciach, tego z krakowa od szefa salonu bodajże i dla mnie nie daje rady. Kolega ma stka po liftowego 2015 i niebieski jest 10 razy lepszy niż ten w rsie. Pozostałe kolory do mnie nie przemawiają, czarny i szare odpadają, a biały jakoś tak średnio też. Tyle odnośnie koloru. Rozważałem oklejenie, ale poza kolorem mk3 rs nie różni się na zewnątrz niczym od focus trend za 59 999 zł nie licząc zderzaka przód, tył, lotki i progów z boku. Dlatego odpuściłem zakup nowego rsa. Każdy potrzebuje auta do czegoś innego w sumie, mi ten napęd (mimo, że obłędny) nie jest tak bardzo potrzebny jak fajny wygląd auta. Mnie on do końca nie przekonuje. Tyle subiektywnej opinii Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez gaiden ; 12-08-2016 o 08:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Focus
Silnik: 2.0 Eco Boost
Rocznik: 2014
|
![]()
Czarny kolor nie rzuca sie tak bardzo w oczy, widzialem tez bialego, ale to niebieski przyciaga wzrok najbardziej.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Fotka na szybkosci Posiadam ST i ciagnie mnie do RS-a, jestem umowiony na jazde probna, aczkolwiek ogladalem juz go na zywo. Wizualnie RS rozni sie od ST, badz Line-ST wydechem, zderzakami i grillem. Zapomnialbym o lotce...ale jest to ciagle focus, wiec swoje rysy musi miec. Wnetrze jest niemal identyczne jak w ST poza emblematami RS na kierownicy, progach i oparciach fotela, chociaz widzialem w nim 2 typy foteli, pewnie jest to opcjonalne. Wydaje mi sie, ze wieksza cena to jednak ten motor z napedem 4x4. Poki co tyle suchych faktow, czekam na wrazenia z jazdy. Ostatnio edytowane przez Dame ; 12-08-2016 o 23:59 |
![]() |
![]() |