![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Witam , oczywiście przeszukałem tematy , wszędzie o dwumasach , wtryskach , łożyskach , niczego nie dopasowałem do swojego przypadku .
Ostatnio wymieniałem płyn chłodniczy i dużo przebywałem w okolicach silnika , również pracującego , czasami też trochę gazując . Wcześniej tego nie słyszałem podczas jazdy ani stojąc przy pracującym silniku . Teraz zwróciłem uwagę na dźwięk , pojawia się na wyższych obrotach , orientacyjnie od 2,5 tysiąca w górę , jak się wsłuchałem to usłyszałem go też dwa razy podczas jazdy . Dźwięk przypomina mi obijający się łańcuszek , jakby był na jakimś kole i obijał się w kółko , takie jakby dzwonienie , dopiero po przytrzymaniu gazu . Na postoju , więc odpadają łożyska , poza tym to nie jest huczenie/buczenie , sprzęgło z dwumasą dopiero wymienione , wtryski ostatnio przejrzał mechanik na komputerze i mówił , że w miarę przyzwoite , a później dostały preparat do czyszczenia , który polecił . Ktoś coś ? Ps. Obecnie nie mam osłony pod silnikiem , być może dlatego słychać i to gdzieś od dołu ? |
|
|
|