![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Damian
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Witajcie,
przeszukałem / przeczytałem raczej wszystko na forum, ale nic nie pomaga... dlatego też postanowiłem, że założę nowy temat. Pacjent: Fiesta 1.3 Duratec 8v (70KM) - 2006 rok Objawy: przerywanie na obrotach 1.5k-2.8k Zostały wymienione: - kable (NGK) - świece (Ford - Motorcraft Platinum) - cewka (NGK) - filtr powietrza - filtra paliwa (Knecht) Dodatkowo przeczyściłem przepustnicę. Myślałem, że to wszystko coś da... na pewno spalanie lekko spadło i tyle... Przy mocniejszym dodawaniu gazu (powiedzmy ok. połowa wciśniętego pedału gazu), przerywa na niskich obrotach, ale na wysokich leci jak szalony bez żadnego problemu i przyspiesza normalnie na wyższych. Komputer nie wykazuje ŻADNEGO (i tu myślałem, że już włosy z głowy sobie powyrywam) błędu... Co można dalej robić, czego szukać....!? Pozdrawiam #EDIT# Rozwiązanie w poście [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ].
"If I had asked people what they wanted, they would have said faster horses" ~Henry Ford Ostatnio edytowane przez Bukson ; 12-10-2016 o 18:00 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-09-2015
Model: fiesta mk6
Silnik: 1.3
Rocznik: 2007
|
Możesz spróbować czujnik położenia wału korbowego(zamiennik ok 75 zl).
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za jakąkolwiek odpowiedź, ale czy ten czujnik nie wywaliłby najpierw błędu i nie miałby wpływu cały czas na jazdę? Z własnego doświadczenia wiem, że z reguły wywala błąd przy awarii :/
|
|
|
#4 |
|
|
Bump? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Daniel
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8 16V
Rocznik: 2003
|
Trochę dziwne w sumie.
Jest jakaś różnica czy zimny czy ciepły?
|
|
|
#6 |
|
|
Sprawdziłem i myślę, że przy ciepłym się to wzmaga.
|
|
|
#7 |
|
|
No i dzisiaj zabrałem się za podmienianie elementów typu kable, cewka i świece ze starymi, które miałem i okazało się, że cewka została wymieniona słusznie, ale przy starych świecach zachowywał się lepiej (stare również Ford Motorcraft).
Długo nie myśląc zakupiłem nowy komplet NGK i auto nie przerywa, jeździ nareszcie jak powinno. Piszę, bo może komuś pomoże takie rozwiązanie! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|