![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-06-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
|
Witam wszystkich przeglądających forum.
Mam problem z focusem mk 1 1.8 16V ZETEC ze skaczącymi obrotami. Wymieniłem juz silnik krokowy, przepustnice, czujnik położenia przepustnicy, wąż odpowietrzający skrzynie korbową oraz czujnik vss predkosci. Niestety nic nie pomogło.. obroty dalej skaczą przy kazdej zmianie biegu, podskakują o 400-700 obrotów. Dzis odpiąłem wtyczkę od czujnika predkosći i wszystkie skaczących obrotów ustąpiły.. podpiąlem spowrtoem i znów skaczą . Kupiłem 2 czujniki jeden zamiennik z allegro ok 60 zł , a drugi EPS 130zł. Prosze o pomoc, jesli ktoś miał podobny problem. Próbowałem nawet zaslepic wąż od zaworku odpowietrzenia skrzyni ale nic to nie pomogło . Wydaje mi sie, że problem jest natury elektrycznej, skoro po odpieciu czujnika wszystko ustąpiło. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: Focus Mk1 FL
Silnik: TDCi 1,8
Rocznik: 2004
|
Krokowiec włożyłeś nowy czy używany?
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderator
![]() Imię: Wojtek
Model: Galaxy MK2
Silnik: 2,3 Benzyna z LPG
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Poradnik, czyli jak pisać zgodnie z zasadami panującymi na tym forum http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=145988 |
|
|
|
|