![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 23-07-2005
Model: Focus
Silnik: 1,6 TDCI
Rocznik: 2011
|
Witam wszystkich,
Ford Focus 2011r, system audio Sony CD (2 generacji). Telefon sparowany. Połączenia telefoniczne - wszystko działa. Pytanie: Czy u kogoś działają komunikaty głosowe z google maps? Oczywiście czy są odtwarzane przez system audio. Jeżeli komuś udało się to ustawić, proszę o podpowiedź jak. Albo informację, że się nie da. Przerobiłem już wszystkie ustawienia z instrukcji i ze wskazówek google, ale system uparcie milczy. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Zmień w telefonie parametry obslugi dźwięków przez BT.
Musisz mieć radio w trybie BT Audio, oczywiście modul BT w wersji BT Audio. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Oczywiście w telefonie ustawione dźwięk przez BT.
W radio BT w pozycji ON. Jak wspomniałem połączenia telefoniczne spokojnie działają przez BT. Odbieram i dzwonię. Czyli komunikacja z telefonem działa. Dźwięk przez BT przechodzi bez problemu. Tylko komunikatów z nawigacji brak. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Masz Focusa mk2 => starszą wersję modułu BT Rzecz do sprawdzenia - włącz w telefonie muzykę (np. pliki MP3) i czy po przełączeniu na BT, słyszysz tą muzykę z telefonu przez głośniki? Co innego BT jako zestaw głośnomówiący, a co innego strumieniowanie audio, może nie słyszysz komunikatów, bo BT nie obsługuje strumieniowania audio 2) Jeśli w telefonie i aucie masz gniazdo AUX (mini jack) to połącz telefon z autem za pomocą kabla mini jack i zmieniając odpowiednio ustawienia będziesz miał komunikaty Google w głośnikach auta pozdrawiam Arturek
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 13-07-2025 o 12:05 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
Dzięki wielkie. Takiej odpowiedzi potrzebowałem. Sprawdzę rzeczy w najbliższym czasie. No pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Już ogarnięte. Wszystko działa, komunikaty sąGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki za pomoc. Temat zamknięty.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Jak sie przyszlo z wyciągnięta rączką i "dej,dej", to teraz wypadałoby napisać co pomogło.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Szanowny Kolego, wydaje się, że od tego jest te forum, aby poprosić o radę kogoś, kto wie. Insynuacja żebractwa raczej niepotrzebna i niestosowna.
Co pomogło? Nie umiem powiedzieć. Zgodnie z sugestią kolegi "arturek" sprawdziłem pliki Mp3. Nie szły przez BT. Rozparowałem telefon, sparowałem ponownie, kilka razy włączyłem/wyłączyłem opcję dźwięk przez BT i ruszyło. Co pomogło? Trudno powiedzieć. Nie opisywałem, bo sam nie wiem. Niby wszystko tak samo, ale zadziałało. Ot i wszystko. |
|
|
|