![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Fiesta Mk7
Silnik: 1.4 Tdci
Rocznik: 2010
|
Witam, posiadam Fiestę 2010 rok w silniku 1.4 tdci wersja 68 koni mechanicznych. Samochód mam ponad 2 lata, obecnie ma przejechane niecałe 110 tysięcy. Ponad miesiąc temu zauważyłem pewien problem pojawiający się przy ruszaniu samochodem. Otóż gdy ruszam z miejsca, na równej drodze lub lekko pod górkę ( czyli samochód jest obciążony) słychać dość mocny pisk dobiegający ze skrzyni biegów(lub z tamtych okolic). Problem nie występuje gdy samochód się toczy, lub ruszam na miękkim terenie bez żadnego obciążenia. W przyszłym tygodniu oddaję go do mechanika ale nie wiem czego mogę się spodziewać.
Wiem że skrzynia się pociła, ponieważ były na niej ślady ale nic nie zrobiłem w tym temacie ponieważ nie było nigdy żadnych plam, a ja jestem wiecznie zabiegany. Sumując czego się mogę spodziewać, co mogło ulec uszkodzeniu, pogmerałem nieco w internecie i wszyscy wszędzie coś wspominają o dwumasie a ja do końca nie jestem pewien czy w ogóle takową posiadam w samochodzie. Jest możliwość aby to sprawdzić? Z góry dziękuję za pomoc. Ostatnio edytowane przez adi1312 ; 20-01-2017 o 20:08 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: C-Max/ Opel Combo
Silnik: 1,6 TDCi/1,7 CDTi
Rocznik: 2008/ 2005
|
Napisz do chłopaków którzy rozkodowywują VIN np. tu [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i zapytaj sie czy posiada twoje auto dwumase
|