![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: Focus MK2
Silnik: 2.0 TDCI Duratorq 136 KM
Rocznik: 2006
|
Witam wszystkich forumowiczów,
Ostatnimi czasy zachodzę w głowę co się dzieje z moją foczką, mianowicie (jak już temat był poruszany odnośnie termostatów) temperatura płynu chłodzącego nie jest w stanie przekroczyć mi granicy 70 stopni, no chyba, że ostrzej pojeżdżę po mieście (od świateł do świateł i w małych koreczkach) wtedy wskazówka dolatuje do wymaganych 87 -88 stopni. Niestety podczas jazdy normalnej i po drogach poza miastem zadowolić mnie musi max 70 stopni i to przy ok 150 km/h (nie ma mowy o takich osiągach temperatury w przypadku niższych prędkości). Domyślam się, a wręcz jestem pewien, że do wymiany mam termostat (choć robiłem to w zeszłym roku - niestety kupiłem używkę z mondeo i nie do końca jestem pewien czy był sprawny. Ale pomijając ten fakt, na dniach zakupię nowy (będzie bolał portfel Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) Naczytałem się w innych tematach, że może być winny jeszcze "mały termostat" - "olejowy". I tu powstaje mój dylemat, na który odpowiedzi nie mogę znaleźć w innych tematach jak i na innych forach: Czy moje 2.0 TDCi 136 KM posiada owy mały termostat, a jeśli tak, to gdzie on się znajduje??? A teraz druga kwestia, tak zupełnie przy okazji, czy nie wie ktoś, gdzie (za w miarę normalne pieniądze) można kupić wentylator chłodnicy z modułem do mojej bestii, gdyż reanimacja modułu raczej się nie powiodła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W tej kwestii, żeby nie robić nikomu reklamy, poprosiłbym info na priv. Z góry bardzo dziękuję, za wszelkkie pomocne informację. |
|
|
|