![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Emil
Model: S-Max
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2009
|
Czołem!
Niedawno wymieniłem pompę wspomagania i pasek wielorowkowy. Po 2-3 tygodniach coś zaczęło piszczeć w silniku po rozruchu na zimno. Po rozgrzaniu silnika i przejechaniu kilku kilometrów pisk zanikał. Pasek został spryskany jakimś szuwaksem do piszczących pasków - nic to nie pomogło. Auto powędrowało spowrotem do majstra - wymienił napinacz. Była cisza na kolejne 2 tygodnie. Teraz znowu jest to samo - pisk na zimnym silniku. Czy ktoś ma jakiś pomysł? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Emil
Model: S-Max
Silnik: 2.2 TDCI
Rocznik: 2009
|
Dla potomnych...
Mechanik znalazł swoje niedopatrzenie. Chodziło o to, że pompa wspomagania była krzywo zamontowana i pasek był ciut na ukos. Poprawił mocowanie pompy i na razie jest ok. Przepraszam za niefachowe słownictwo, mechanik wszystko fachowo mi wytłumaczył, ale zapomniałem tych mądrych słów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| pasek , pasek wielorowkowy |
|
|