![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 04-02-2015
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: brak
|
Cześć, mam plan żeby przerobić zwykłą benzynową fiestę mk7 i włożyć jej silnik z fiesty ST MK7 1.6 ecoboost 182km. Mam pytanie co oprócz kompletnego silnika ze skrzynią, wydechu, chłodnic, komputera silnika będzie mi potrzebne? Może ktoś mi jest w stanie polecić jakiś warsztat w którym to ogarną? Jestem z Wrocławia
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Focus ecoboost MK3 / Fiesta ST 182KM MK7
Silnik: 1.0
Rocznik: 2012
|
Nie zapomnij o hamulcach bo te ze zwykłej fiesty mogą nie dać rady ST ma na wszystkich kołach tarcze.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus II ST
Silnik: 2.5 turbo 235KM
Rocznik: 2006
|
nie będe tworzyc nowego tematu tylko zapytam już tutaj, może ktoś będzie posiadał wiedzę na ten temat.
Czy komory silnika w Fiescie mk7 i Focusie mk3 są takie same? Chodzi mi po głowie przeszczep silnika z Foki mk3 ST 2.0 250KM ale nie wiem czy się wszystko pomieści pod maską. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023
|
Raczej byłoby to dziwne biorąc pod uwagę fakt, że Fieścina jest w segmencie B a Focus w C i różnią się dość zauważalnie wymiarami.
Pozostaje też kwestia zawieszenia silnika i przeniesienia napędu na koła. Z czego to weźmiesz? Dorobisz u rzemieślnika?
|
|
|
#5 |
|
![]() Imię: Wojtek
Model: Focus II ST
Silnik: 2.5 turbo 235KM
Rocznik: 2006
|
No niby inne segmenty ale jednak 1.6 ecoboost wchodzi dlatego zastanawiałem się czy moze jednak i STejkowy da rade....
No a co do przeniesienia napędu to jest kolejna kwestia, badam na razie wszystko po kolei ile mnie mniej wiecej wyniesie ta zabawa aby się nie wpakować. Zakup auta planuje ale jeżeli koszty przewyższą określony budżet to niestety będe musiał zmienić owal na inną marke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#6 |
|
ford::expert
![]() Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
|