Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 11-02-2017, 22:12   #1
PieTrzaK
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004
Domyślnie Radio 4500 eon - nie odbiera

Witam wszystkich serdecznie.

Mam pod opieką Fiestę, w której jak ostatnio zaobserwowano nie odbierają żadne stacje radiowe. Żadne, nawet Radio Maryja. Kiedyś działało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co prawda problem nie jest palący, bo 98% czasu kierujący korzysta z płyt,ale...

Czy to jakiś znany problem, na co zerknąć w pierwszej kolejności? Na szybko obejrzałem antenę - sam bat popękany, gwint w bacie i podstawie strasznie zasniedziały (przetarłem czym znalazłem) - ale chyba jednak cokolwiek nawet w takim stanie powinno łapać? Poruszałem, podociskałem, ale bez zmian. Ściągać podstawę i patrzeć co tam się dzieje, czy wyszarpywać radio?

PieTrzaK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-02-2017, 23:58   #2
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Radio 4500 eon - nie odbiera

Cytat:
Napisał PieTrzaK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy to jakiś znany problem, na co zerknąć w pierwszej kolejności? Na szybko obejrzałem antenę - sam bat popękany, gwint w bacie i podstawie strasznie zasniedziały (przetarłem czym znalazłem) - ale chyba jednak cokolwiek nawet w takim stanie powinno łapać? Poruszałem, podociskałem, ale bez zmian. Ściągać podstawę i patrzeć co tam się dzieje, czy wyszarpywać radio?
Problem może dotyczyć samego radia. Jest stare. Miałem kiedyś radio Alpine. Służyło mi całe 10 lat. Po tym czasie zwyczajnie przestało odbierać stacje radiowe. CD też grał w nim doskonale, ale stacji radiowych nie było słychać, tylko szum lub nic.
Wymieniłem wtedy radio na inne Alpine i problem zniknął. Oczywiście może też bc jak sam piszesz rdza na złączu, ale Twoje radio ma już swoje lata.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-02-2017, 11:09   #3
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995

Na początek antena(kabel,wtyczka) do sprawdzenia od strony radia.
Marek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-02-2017, 17:26   #4
PieTrzaK
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.6
Rocznik: 2004

Może i faktycznie wiek zrobił już swoje... No nic, powalczymy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Czy jest może jakiś opis jak dokładnie dobrać się do radia i ew je zdemontować? Widziałem filmiki z rozbieraniem deski, ale jednak wydrukowana forma obrazkowo-pisemna bardziej do mnie przrmawia.

Dzięki wielkie za odpowiedzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PieTrzaK jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania