Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-02-2017, 08:43   #1
Asica
ford::amateur

Imię: Joanna
Model: s-max
Silnik: 2,0 TDCi 160 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Kontrolka silnik usterka oraz uszkodzony układ kierowniczy

Witam wszystkich ! Jestem na forum pierwszy raz ( wiec proszę o wyrozumiałość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i już nie wiem gdzie mam szukać pomocy... Może ktoś miał podobny problem i pomoże. Zacznę od początku, zakupiliśmy forda s-max'a 2.0 TDCi 160 KM rok 2011 wersja Titanium, wszytsko było ok do pierwszej trasy. Pojawiła się kontrolka "Usterka silnika" ale auto jechało normalnie nic się działo, pojechałam do ASO stwierdzili ,że to czujnik sterowania silnikiem ( podobno obudowa była nieszczelna ) ok wymieniono czujnik za 3 tysiące i miało być dobrze i było przez 2 tygodnie. Po 2 tygodniach kontrolka pojawiła się ponownie tylko, że tym razem auto kompletnie traci moc ( turbina sprawna ) po wyłączeniu silnika kontrolka znika auto jedzie normalnie, ale za jakiś czas problem wraca. Pojechałam do ASO nic nie znaleźli, kazali przyjechać jak ta kontrolka będzie się świecić tak zrobiłam, odczytali błąd i stwierdzili, że to pewnie przepływomierz ale okazało się ze jest sprawny. Wgrali nowe oprogramowanie i miało być dobrze ale problem jest nadal kontrolka zapala się częściej, a do tego pojawiła się kontrolka "Awaria układu kierowniczego" po podłączeniu do komputera również nie widać żadnego błędu i auto mechaniczne jest sprawne ( póki co kontrolka " awaria układu kierowniczego " znikła i od kilku dni się nie zapala ). ASO nie może znaleźć problemu twierdzą że może być to wiązka elektryczna i pasuje rozebrać auto jak to określili... od 2 miesięcy jeżdżę tam jak idiotka, a problem jak był tak jest. Miał ktoś z Was podobny problem ?

Asica jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-02-2017, 08:11   #2
Obiboc
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Hyundai IX 20/Ford S-max
Silnik: 1.4 Pb / 2.0 TDCi
Rocznik: 2015/2008
Domyślnie Odp: Kontrolka silnik usterka oraz uszkodzony układ kierowniczy

Asica nie jestem wprawiony w boju jeśli chodzi o naprawy w Fordach ( Daewoo czy Renault bardziej) ale przeglądając forum jestem w stanie uwierzyć w wersję serwisu z wiązką.
Obiboc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania