![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1 |
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK3
Silnik: Benzyna
Rocznik: 2012
|
![]()
Witam, przymierzam się do kupna chińskiego radyjka z Ali.
Mam kilka pytań do osób, które już taki sprzęt mają. 1. Czy antenę GPS chowaliście za radio w tej wnęce, czy gdzieś ją podciągaliście dla lepszego sygnału? 2. Jak od radia przeciągaliście przewody do kamery cofania? Nie chodzi mi o bagażnik bo to już było opisywane, tylko od miejsca podpięcia z radiem, którędy mogę pościć kable w kokpicie? 3. Którędy od radia mogę poprowadzić kabelki do mikrofonu zewnętrznego? Ogólnie czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak po zamontowaniu radia puścić przewody anteny gps, kamery cofania, mikrofonu i ewentualnie do kamery przedniej? Widziałem u niektórych na kokpicie pod szybą przednią antene gps, a w górnej części szyby za lusterkiem kamerę przednią, ale nie mam pojęcia jak te kable przeciągnąć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]()
Czy ktoś pomoże?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |||
ford::professional
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
![]()
U mnie nie ma w aucie. Ale było takie radio jak je kupiłem. Ale je wymontowałem bo to szmelc straszny. Cięło się potwornie.
A więc: Cytat:
Cytat:
Kamera zamontowana w klamce w klapie. Kabel szedł przez klapę, przez gumowego "słonia" do wnętrza. Tam ostro w prawo i szedł brzegiem podsufitki wciśnięt zaraz za nią i za uszczelki drzwi. Potem za osłoną prawego słupka A pod deskę i za schowek, stamtąd do radia. Cytat:
Jak miałem mikrofon zamontowany na desce to przenosiło się za dużo drgań. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
|
![]() Cytat:
Czy podsufitkę jakoś musiałeś odpinać, jeśli tak to jak to najlepiej zrobić? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ford::professional
Model: Ford Mustang GT 2019 EU
Silnik: 5.0L TiVCT Coyote (450KM)
Rocznik: 2019
|
![]()
Ja ściągnąłem plastikową osłonę słupka aby przewody schować. Użyłem nawet taśmy klejącej aby je ładnie przykleić.
Co do podsufitki to wcisnąłem bez ściągania. Tylko przy krawędzi poprowadziłem. |
![]() |
![]() |