![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: Mondeo
Silnik: 2000 DURATEC HE
Rocznik: 2006
|
Witam.
Parę miesięcy temu (ok 8kkm) robiłem remont silnika. Były wymieniane wszystkie pierścienie, regenerowana kompletnie głowica, uszczelnienie silnika itp. Od ok 2kkm na dobrze rozgrzanym silniku po ok 15 km od 2,5 tysięcy obrotów słychać regularne cicheGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. stukanie najbardziej słyszalne w kabinie auta. Co należałoby sprawdzić aby znaleźć te usterkę. Z góry dziękiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Zmierzyć ciśnienie oleju manometrem mechanicznym na gorącym silniku przy 1500 obrotach.
Może stukac panewka korbowodowa, sworzeń tłokowy, lub tłok. Sworzeń i tłok nie da sie sprawdzić, bez wyjęcia silnika, Uzupełnij profil użytkownika, bo nie wiadomo co to za silnik, bo 2000 to Ty wiesz co to, a ja nie bardzo. |
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki za odpowiedź. Profil uzupełniłem. To mnie kolega zmartwił delikatnie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Byłem u mechaniora i stwierdził że po rozgrzaniu któryś z zaworów "cyka". W piatek zaprowadzam mu auto i będzie zdejmował głowicę i wszystko się wyjaśni. Także dam znać co z tego wyjdzie
|
|
|
|