![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: BMW 2 Gran Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021
|
Od blisko dwóch lat posiadam Couriera z litrowym ecoboostem. Od jakiegoś czasu po głowie chodzi mi chip, ale waham się gdyż myślę jeszcze nad ewentualnym swapem na 1.5 eb. Nie oszukujmy się, 100 KM. w Courierze nie jedzie, tona trzysta robi swoje, gdy załaduje auto to nie daje rady seicento co jest irytujące. Chciałbym poznać opinie tych co są w temacie, mają coś mądrego do powiedzenia,marudom dziękuję.
1. Czy da radę tam upchać 1.5 ?wydaje mi się, że bez problemu ,ale nie znam się 2. Czy to opłacalne, czy lepiej zrobić chipa i nie zawracać sobie doopy swapami 3. Czy wystarczy sama wymiana silnika, czy temat wymaga głębszej ingerencji |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
|
W1.0EB jest całkowicie inny układ wtryskowy i sterownik silnika, wiązki itd
Myślę że z 10k zł to musisz lekko liczyć na graty i robociznę. Część odzyskasz sprzedając części ze swojego auta. Wydaje się to do zrobienia ale ja osobiście wolałbym zrobić moda, a jak to nie wystarczy to bym pomyślał nad innym autem, z innym silnikiem jeś ten jest za słaby
|
|
|
#3 |
|
ford::average
![]() Imię: Sebastian
Model: BMW 2 Gran Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2021
|
Dzięki. Czyli gra nie warta świeczki. Poczekam, aż skończy się leasing i gonie to w diabły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|