![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2014
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM > mod 137KM
Rocznik: 2011.09
|
Witam, dzisiaj byłem na darmowym badaniu diagnostycznym i dostałem wydruk do rąk własnych jaka powinna być skuteczność hamowania dla hamulca przedniego tarczowego oraz tylnego bębnowego w focus mk2 hatchback? To że amortyzator prawy tylny do wymiany to szczegół.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#2 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6TDCi
Rocznik: 2010
|
To ciekawe, moje wyniki wyglądały tak jak w załączniku. O 1kN mniejsza siła hamowania :o
1.6TDCI 5D HB, 2010r. Przód tarcze, tył bębny. Podejrzewam, że u mnie mogło być źle przeprowadzone badanie techniczne, bo pan który je przeprowadzał wyglądał na bliskiego zejścia, pomijając podeszły wiek. Jednak badanie było na stacji diagnostycznej Boscha.. Chyba będzie trzeba zmienić miejsce przeprowadzania badań technicznych. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W zeszłym roku miałem wymienione tarcze z przodu na ATE Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Ostatnio edytowane przez Tempos123 ; 22-04-2017 o 13:48 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-06-2014
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 TDCI 95KM > mod 137KM
Rocznik: 2011.09
|
U mnie przód i tył robiłem równo rok temu zaciski, Komplety TRW na przodzie, na tyle takiej bardziej firmy no name bo skuteczność tych i tak będzie niższa niż tarczowych...
O ile mnie się wydaje, ten test to na rolkach i depnięcie hamulca do oporu.
Ostatnio edytowane przez technikibart ; 22-04-2017 o 13:49 |
|
|
|