![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Wojtek
Model: mondeo st200
Silnik: 2.5 v6
Rocznik: 1999
|
Witam kolegów i proszę o kilka wskazowek.
Mam mondeo st200 ale w stanie blacharskim katastrofa pierwotny plan był odratować ale blacharz powiedział 20 000 zł więc zaczołem szukać mk2 zdrowego aby na jego barkach zawiesić projekt st200 ale okazało się ze w polsce chyba zdrowych już nie znajde a szkoda. Kupiłem więc Cougara 2.5 blacharsko bardzo ładny i plan jest taki że robie remont silnika st ale zanik to ogarne to chce od 2.5 170km poprzekładać kilka rzeczy. Przepustnica, kolektor górny, kolektor dolny i to wiadomo prosta sprawa, zastanawiam się jeszcze nad wtryskami i komputerem i tu moje pytanie czy jak podepne komputer pod wiązke z cougara to czy nic nie spale czy odpali jak będzie chodził czy immo zadziała??? Wiem że są jakieś różnice i instalacji że st ma czujnik spalania stukowego i tyle wiem. Czy zabawa z wtryskami i kompem bez wałków ma sens???? Czy są jeszcze jakieś graty do przełożenia warte uwagi??? o kole zamachowym wiem ale nie będe wyciągał 2 silników tyko dla koła... zrobie to jak będe wsadzał całość. I jeszcze jedno zasadnicze pytanie czy jest sens cokolwiek przekładać czy są jakieś zauwazalne rożnice. Wielkie dzięki za pomoc |
|
|
|