![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
FCP member
![]() Imię: Grzesiek
Model: Vectra B / S-Max II
Silnik: 2.2 DTI / 2.5 ale turbo nie ma
Rocznik: 2001
|
Hej!
Mam taki ciekawy problem, a mianowicie losowo raz na jakiś czas ginie zasilanie na zegarach (całkowicie, wszystkie wskazówki opadają) i podświetlenie automatycznej klimy i radia (tylko podświetlenie, wszystkie inne opcje funkcjonują normalnie, pod światło nawet widać wszystko na wyświetlaczu klimy) i nie wiem gdzie szukać połączenia tego wszystkiego w jedność? Poprawiałem bezpieczniki w skrzynce za schowkiem pasażera, od tak docisnąłem wszystkie, miałem wrażenie że chwilę jest lepiej, ale ponieważ to było losowe to ciężko stwierdzić na pewno. Teraz rzuciłem na Workshopa okiem i widzę że może mieć to coś wspólnego z włącznikiem świateł?(!) Jeśli ma ktoś jakiś pomysł - czekam na info. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 17-04-2010
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Witam.
Mam podobne objawy jak odpalam navi w S-maxie. Co to może być? Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marcin
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008
|
witam,przypadek mondeo mk4 2.0 tdci: po włączeniu kierunku brak zasilania w kokpicie ( wszystkie przełączniki, zegary itd..) miałem to podczas jazdy samochodem. na szczęście w mieście. w moim przypadku wymieniłem akumulator, od 8 miesięcy wszystko ok. badanie miernikiem nic nie daje gdyż pokazuje 12v, sprawdzić aku pod obciążeniem. możesz sprawdzić w ukrytym menu jakie jest napięcie akumulatora ale najlepiej sprawdzić specjalnym urządzeniem które odpowiednio obciąży akumulator i pokaże czy jest do wymiany czy nie. mam nadzieję że mój przypadek pomoże zlokalizować usterkę. pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez eliotkubus2 ; 11-10-2016 o 16:00 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
FCP member
|
U mnie akumulator ma rok mniej więcej, nie jest to powiązane z przełącznikiem kierunkowskazów, bardziej zacząłem się zastanawiać - jeśli światła włączą się automatycznie (włącznik na 0) to wtedy się przytrafia, ale wydaje mi się lub odnoszę takie wrażenie że jeśli włączę światła manualnie to tego problemu nie ma. Będę musiał to zaobserwować dokłądnie.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
FCP member
|
Przyjrzałem się tematu tematowi dzisiaj, i na nic nie reagował, dopiero postukanie w zegary spowodowało jakąś reakcję, ergo czeka mnie ich wyciągnięcie.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
FCP member
|
Mam problem z niewiadomo czym - sytuacja się pogarsza - coraz częściej zasilanie siada. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Stukanie w nic nie pomaga. Idę wyciągać zegary. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
FCP member
|
Zegarów nie wyjąłem, ale dobrałem się do wtyczki przez schowek obok nóg kierowcy, ruszanie wtyczką nic nie daje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po wyjęciu bezpiecznika F8 ze skrzynki pod schowkiem, podświetlenie klimy zadziałało, a więc podejrzewam pad zegarów. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
FCP member
|
Żeby temat znalazł pełne rozwiązanie - winne są zegary po podmianie na inne problem natychmiastowo ustąpił.
Jako ciekawostkę podam, że jak się okazało pierwszy sygnałem o padających zegarach był fałszywy alarm niezapiętych pasów kierowcy, wcześniej nie połączyłem tego ze sobą bo po dopchnięciu pasa milkł, ale okazało się że po wymianie zegarów zaczął alarm się zachowywać zgodnie z oczekiwaniami, teraz wróciły na chwilę stare zegary i znów pojawia się fałszywy alarm niezapiętych pasów.
|