![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-12-2016
Model: focus MK2
Silnik: 2.0TDCi
Rocznik: 2005
|
Niedawno zakupiłem Focusa II. Od początku jest jeden ten sam problem dotyczący przedniej osi (zawieszenie przejrzane, wymienione tylne poduszki przednich wahaczy).
- równa ale chociaż lekko pochyła droga - auto mocno znosi i trzeba używać sporej siły i kontrować żeby utrzymać auto na wprost - dziurawej nawierzchni - mocno nosi przód (przy kontrowaniu toru jazdy trzeba użyć dużej siły i czuć gumowe zachowanie układu kierowniczego) - kręcąc na postoju kierownicą lewo prawo czuć jakby był jakiś gumowy łącznik w kolumnie kierowniczej - brak bezpośredniej reakcji Czy mieliście taki objaw? Wiecie co to może być -mechanik-wymieniacz stosuje spychoterapie - mówiąc że nie wie co to jest. Z góry dziękuję za podpowiedź. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
może masz maglownicę do wymiany,co jest ze zbieżnością?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zablokowany
Model: Ford Focus ST [MKII]
Silnik: mocny - jakieś 280KM
Rocznik: 2010
|
No prawie na 100 to magiel rozklekotany i tak czytając po objawach to już brdzo solidnie ...MOże też być coś nawalone ze zbierznością lub kątami ale zaczałbym od magla.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Przekładni nie słychać i mechanik nie stwierdził luzu. Dzisiaj trochę pojeździłem po perfidnych dziurach i słychać stuki chyba z kolumny kierowniczej. Chyba tam bedzie trzeba poszukać przyczyny
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zablokowany
|
U mnie w R75 też nie było nic słychać ani nie było luzu...i go nie będzie. Maglownica może działać nieprawidłowo bez jakichkolwiek objawów zewnętrznych. Nie wiem czego chcesz szukać w kolumnie?
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zablokowany
|
Nie dadzą efektu "gumowego układu" najwyzej bedzie się z oporami i większym uzyciem siły operować kołem kierownicy, a to bardziej usztywniło by kierowanie niż dało efekt braku wyczucia...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
z powodu nie znalezienia przyczyny olałem temat i postanowiłem rozstać sie z autem... ale problem rozwiazał się sam i myślę że warto się z Wami podzielić przyczyną... zamieniłem się kołami z kolegą i problem myszkowania i rzucania i ściągania auta na nierównościach jak ręką odjął. Podejrzewam że winę ponosiły felgi z nieprawidłowym et, a za ściąganie (które zaczęło sie od pewnego czasui zaczęło nasilać z czasem) opony.
|
|
|
|