![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo mk4
Silnik: DW10
Rocznik: 2009
|
Witam,
W moim focusie już od sierpnia zeszłego roku piszczy wspomaganie, samo to wycie poza tym, że jest irytujące to da radę przeżyć, ale czasami przy skręcaniu jest jeszcze głośniej, takie wycie- slychać, że mu ciężko już. Sprawdzałem poziom płynu, nie jest maks, ale wydaje się w porządku. Gdzieś 3 cm od góry (nie korka) zbiorniczka. Jeszcze wydaje mi się, że to wspomaganie chodzi raz lżej a raz ciężej. (Wiem, że są 3 tryby) Zastanawiam się, czy jest sens dolewać albo wymieniać olej, czy to może coś poprawić tej pompie jeszcze? Czy szukać może używki jakiejś za 200-300 zł.. Jak sądzicie? Komuś wymiana oleju pomogła? Pzdr Ostatnio edytowane przez Sebvek ; 13-05-2017 o 22:54 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus 1,6 tdci; Fusion 1
Silnik: 1,6 ON; 1,4 Pb
Rocznik: 2012; 2004
|
Jak nie był nigdy wymieniany to pewnie i by coś pomogło, przynajmniej mniejszy koszt do diagnozy uszkodzenia pompy wspomagania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jak wspomaganie idzie skokami to może być już koniec pompy, albo zwrotnicy. Tak są trzy tryby pracy, ustawiane z lewej manetki w opcjach.
Jak masz zamiar tym dłużej jeździć to może lepiej poszukać nowej pompy bo w razie czego dwa razy robota a i tak musisz IDS-em zaprogramować pompę do samochodu. Mariusz
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: Focus mk2 kombi
Silnik: 1.6 TDCi Duratorq 109KM DPF-był
Rocznik: 2005 Ledwo dotarty 350tyśKM +
|
Mi człowiek z zakładu regeneracji nie wczepił do końca wtyczki na czujnik położenia koła kierownicy . . objawiało się zapaleniem się lampki o awarii tylko w temperaturach 0 i mniej-szybszy ruch kierownicą powodował słabnieCie siły wspomagania. Miało się wrażenie że pompa traci wydajność , po dłuższej jezdzie lampka gasła Ale przy skręcaniu lub szybszym ruchem kierownicy potrafiła się zapalić ponownie. .. Pompę wymieniłem niepotrzebnie i 1tyś zł w plecy. Kiedyś tam przy okazji wymiany oleju zajrzałem do tego czujnika i odkryłem że była wtyczka za słabo wsunięTa
|
|
|
|