![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Marcin
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2010
|
Witam Wszystkich, przeszukałem forum i niczego na interesujący mnie temat nie znalazłem.
Zatem, po kolei, tak jak na zdjęciu, ta część zaznaczona na czerwono, przycisk wewnętrznej blokady tylnych drzwi pasażera nie działa i jest cały czas wciśnięty, tak jakby drzwi były zablokowane ale faktycznie nie są. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jak zablokuję jako kierowca swoim przyciskiem drzwi to wszystkie drzwi są zamknięte, jak zamknę drzwi pilotem to też są zablokowane. Z tego co odkryłem nie działa tylko i wyłącznie wewnętrzne pojedyncze blokowanie tych drzwi. I teraz moje zapytanie, ktoś jest w stanie doradzić czy za naprawę tego jest sens zabierać się samemu, jakiś poradnik, czy coś w tym stylu czy lepiej oddać to do jakiegoś zaufanego fachowca ? Z góry dziękuję za odzew i pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
jeżeli masz podstawowe zdolności manualne to zrzuć tapicerkę drzwi i zobacz czy się linka nie odczepiła od tego właśnie przycisku. Jeżeli tam będzie wszystko ok to czeka Cię rozbieranie drzwi a to już trochę roboty jest
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Witam, dzięki za odzew, przy moim szczęściu to już się boję, iż coś schrzanię, zatem, czy jest jakakolwiek instrukcja zdjęcia owej tapicerki drzwi ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Model: Ford Focus mk2 08-10
Silnik: benzynowy 1.6 100 KM
|
Zobacz tutaj
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Trzeba zdjąć ten plastik z tej rączki najlepiej jakimś plastikowym narzędziem, żeby nie porysować. Następnie odkręcić dwie śruby, a potem można już "rwać", bo to się trzyma na spinkach. Aha mogą Ci się przydać jakieś szczypce jeśli niektóre spinki zostaną w drzwiach. To są takie spinki, jakbyś zepsuł to można dokupić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez mjo12 ; 19-09-2016 o 21:04 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Silnik: 1.4
Rocznik: 2005
|
Ułatwieniem w tym filmiku jest to ze tutaj jest elektryka szyb a jeżeli w aucie z tylu jest mechaniczne podnoszenie szyby to dochodzi jeszcze ściągnięcie rączki od szyb a to stworzy najwiecej problemów. Moim patentem na to jest użycia kluczyka do samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Witam ponownie w tym temacie, pomyślałem sobie, iż zanim zastosuję powyższe porady i z faktu, iż pojawiły się nowe objawy tego problemu to opiszę temat raz jeszcze, zatem, po kolei:
Mam Focusa MK2, kombi, 2010 rok, siedzę w środku auta, na fotelu kierowcy, blokuję wszystkie drzwi blokadą na swoich drzwiach i nikt z zewnątrz nie otworzy żadnych drzwi za klamkę. Wychodzę z auta, blokuję drzwi z pilota, przyciskiem i blokują się wszystkie drzwi prócz tylnych prawych, legalnie mogę je otworzyć pomimo uruchomionej blokady przez pilota. To samo ma miejsce jak zamknę auto przy użyciu kluczyka, blokują się wszystkie prócz tylnych prawych. Same drzwi, owe tylne prawe rzecz jasna mają przycisk blokady, jednak tak jak we wszystkich pozostałych jest on w pozycji DO WCIŚNIĘCIA, to tu jest tak jakby cały czas w pozycji WCIŚNIĘTEJ, wygląda to mniej więcej tak jakby jakaś linka na której on jest była zerwana, poluzowana, przycisk jest w pozycji WCIŚNIĘTEJ ale tak jakby nie do końca, w połowie. I teraz pytanie, jest sens zabierać się za to samemu, rozbierać drzwi, czy oddać do fachowca ? Pozdrawiam i dzięki za odzew. |
|
|
|