Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-05-2017, 15:32   #1
zephi
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 2.0
Rocznik: Brak
Domyślnie Wadliwy czujnik otwarcia w zamku drzwi - numer części

Cześć, wariuje mi mikrostyk informujący o otwarciu drzwi pasażera. Samochód to Fiesta 2007 3D (polift). WD-40 i inne specyfiki niestety nie pomagają, więc postanowiłem wymienić cały mechanizm. Szybki research na Allegro i ebay'u ujawnił, że zamki istnieją w kilku wersjach - różnią się ilością pinów w gnieździe, które jak zakładam jest gniazdem na wtyczkę wiązki i najprawdopodobniej odpowiada za czujnik otwarcia drzwi.

Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji na temat różnych wersji tego ustrojstwa, i ewentualnie który montowany był w mojej wersji Fiesty? Rozebranie drzwi to dość sporo niewdzięcznej roboty, zwłaszcza za pierwszym razem i na parkingu, dlatego wolałbym zrobić to tylko raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki

Ostatnio edytowane przez zephi ; 14-05-2017 o 16:04
zephi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2017, 22:31   #2
soczex
ford::beginner

Silnik: 1.3
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wadliwy czujnik otwarcia w zamku drzwi - numer części

Znajdz modul komfortu, po stronie kierowcy, na wysokosci mniej wiecej lewego kolana pod deska rozdzielcza. Na nim bedzie numer 6s6t ... jesli konczy D.. masz podwójne ryglowanie czyli zamek na 8 pin. Jesli bedzie końcowka B.. to masz centralke bez zdalnego sterowania a jak C.. to ze sterowaniem. W tych dwoch wersjach bedzie 6 pin. Jesli trafisz na zamek z 4 pin to jest to zamek bez centralnego.
soczex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-05-2017, 01:09   #3
slawomirro
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Fiesta mk6 Ghia
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał zephi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji na temat różnych wersji tego ustrojstwa, i ewentualnie który montowany był w mojej wersji Fiesty? i
Najprosciej jest zajrzeć do tego wątku:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
podać swój vin i osoba z dostępem do katalogu poda Ci nr części, który szukasz konkretnie do swojego auta.
slawomirro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-05-2017, 20:06   #4
zephi

Cytat:
Napisał soczex Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znajdz modul komfortu, po stronie kierowcy, na wysokosci mniej wiecej lewego kolana pod deska rozdzielcza. Na nim bedzie numer 6s6t ... jesli konczy D.. masz podwójne ryglowanie czyli zamek na 8 pin. Jesli bedzie końcowka B.. to masz centralke bez zdalnego sterowania a jak C.. to ze sterowaniem. W tych dwoch wersjach bedzie 6 pin. Jesli trafisz na zamek z 4 pin to jest to zamek bez centralnego.
Jestem wlasnie po lekturze na temat modulow GEM i ich oznaczen, i sprawa wyglada nastepujaco. Przede wszystkim w modelach po lifcie (6S6T-15K600-**) oznaczenia sa przesuniete o jedna literke w lewo, tzn. A - golas, B - centralny + zdalne sterowanie, C - podwojne ryglowanie. Niestety moj GEM ma literke B, wiec podwojnego ryglowania nie ma. Wedlug ASO zamek montowany w tym modelu ma numer 2S6A-A21812-EK, ale nie byli mi w stanie powiedziec ile pinow ma ta czesc.

Dzieki za pomoc z iloscia pinow, z tego wynikaloby ze moje zamki maja po 6 pinow, bo posiadam GEM bez podwojnego ryglowania, natomiast mam centralny ze zdalnym sterowaniem. Rozejrze sie za 8-pinowymi zamkami, zeby przy okazji dolozyc podwojne ryglowanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 17-05-2017, 21:57   #5
soczex
ford::beginner

Silnik: 1.3

Jesli chcesz dokładać podwójne ryglowanie to musisz jeszcze oprocz modulu z końcówka D.. miec takze wiazki. Tak średnio jest z ich dostępnością, mozesz dlugo szukać
soczex jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-05-2017, 18:21   #6
zephi

Wiazki tez wsadzali rozne? No to raczej bez szans znalezc odpowiednia, full opcja fiesta na szrocie to swiety graal...
Stary 27-05-2017, 23:47   #7
gajos28

Silnik: 1300

Witam wszystkich serdecznie, mam pytanko czy ktoś mi rozpisze kostkę do centralnego zamka tylnych drzwi za kierowcą. Są tam 4 kable i który kolor od czego. Auto to fiesta MK6 z 2008r.
gajos28 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania