![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: C- max grand
Silnik: 1.5 ecoboost 150km R4 DXA
Rocznik: 2017
|
Witam Szanownych Klubowiczow,
Od jakiegos czasu zauwazylem ze w moim focusie podczas jazdy potrafi zawiesic sie sprzeglo od klimatyzacj tzn ze podczas jazdy po mimo wlaczonego swiatelka AC na przycisku klimatyzacja przestaje chlodzic, kiedy sie zatrzymie uruchomie silnik ponownie i wlacze klime klima bez problemu chlodzi do momentu kiedy znow sie nie zawiesi, dodam ze przy ostatnim zawieszeniu ponowne uruchominie silnika i klimatyzacji nie urochomilo sprezarki dopoki przy wlaczonej klimie i silniku nie stuklem kluczem w sprzeglo sprezarki ktore po tym lekkim uderzeniu w sprzeglo sprezarki sie uruchomilo i zaczela dzialac klima. Pytanie do Was Klubowiczow co jest powodem tego ze czasami sie to sprzeglo zawiesi i czy jest na to jakis sposob malo inwazyjny a skuteczny bo slyszalem ze jest mozliwosc regulacji tego sprzegla? Za pomoc z gory Dziekuje |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Jest możliwość regulacji, ale wpierw przykręć z wyczuciem, nie za mocno śrubę, lub nakrętkę w centralnym położeniu sprzegiełka, pomiędzy tymi 3 ma wypustami.
|
|
|
|
#3 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: C- max grand
Silnik: 1.5 ecoboost 150km R4 DXA
Rocznik: 2017
|
Chodzi o ta glowna nakretke od calej rolki sprezarki czy o te 3 mniejsze wokol sprzegielka? Co to znaczy delikatnie? Jakis dokladny momemnt dynamometrem i jaki rozmiar klucza przychodzi na ta srube o ktorej wspominasz?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
Jak napisałem, centralny punkt, to każdy wie że pośrodku, a nie pytaj o śruby to boku, nie pytaj o wymiar, zobacz sobie sam, ja nie jestem dalekowidzem, a mogą być rózne, dlatego napisałem albo śruba, lub nakrętka.
A jak nie wiesz co znaczy z wyczuciem, to po dokręceniu sie przekonasz, albo sprężarka będzie codziła cały czas, albo tak jak dotychczas. Jeżeli taki zabieg byś wykonał, napisał jakie skutki, napisał bym co dalej trzeba zrobić, ale może lepiej kup nowe sprzęgło. |
|